Almanya’da ırkçı saldırıya uğrayan camiye eyalet müsteşarından ziyaret

Almanya’da ırkçı saldırıya uğrayan camiye eyalet müsteşarından ziyaret

Almanya’da ırkçı saldırıya uğrayan camiye eyalet müsteşarından ziyaret

Almanya’nın Kuzey Ren Vesftalya eyaletinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine ( DİTİB ) bağlı Sultan Ahmet Camisi’ne yapılan ırkçı saldırı sonrası Eyalet Uyum Müsteşarı Gonca Türkeli Dehnert camiyi ziyaret etti.

Almanya’nın Kuzey Ren Vesftalya eyaletinin Dortmund kenti Dorstfeld semtinde bulunan Sultan Ahmet Camisi’nin kapısına geçtiğimiz Salı günü gamalı haç çizilerek ırkçı bir saldırı gerçekleştirilmişti. Kuzey Ren Vesftalya Eyaleti Uyum Müsteşarı Gonca Türkeli Dehnert, ırkçı saldırıya uğrayan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne ( DİTİB ) bağlı Sultan Ahmet Camisi’ni ziyaret etti. Eyalet Uyum Müsteşarı Türkeli Dehnert ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, bu tür saldırıların polise haber verilmesini ve küçümsenmemesi gerektiğine vurgu yaparak, hükümetin de bu tür saldırılara karşı önlem alınması için çalışacağını ifade etti.

Saldırganlar bir türlü bulunamıyor
DİTİB Sultan Ahmet Camisi’ne ırkçı saldırı gerçekleştirenlerin her yerde arandığı açıklanırken, Dortmund Emniyet yetkilisinin de katıldığı ziyarette, cami yöneticileri cami girişlerine daha kaliteli kameralar ve daha sıkı polis kontrolü için hükümetten destek talep etti.


Güncel 11.02.2022 21:17:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

2

Isparta'da dağlık alanda ölü bulunan çoban toprağa verildi

3

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi

4

Osmaniye'de tıra çarpan otobüsteki 7 kişinin öldüğü kazaya ilişkin 2 sürücü tutuklandı

5

Osmaniye'de otobüsün tıra çarptığı kazada ölen 2 kişinin cenazesi Gaziantep'te defnedildi

6

Alanya'da sağanak nedeniyle iş yerlerini su bastı, araçlarda mahsur kalanlar kurtarıldı

7

Dörtyol ilçesinde uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

8

Kahramanmaraş'ta sağanak etkili oldu

9

Hatay'da kadınların yaptığı süt reçeli sofraları süslüyor

10

Pozantı Belediye Başkanlığı Koşusu'nu jokeyliğini Halis Karataş'ın yaptığı "Kocaefe" kazandı