Altınbaş Üniversitesi'nin "International Day" etkinliğine 105 ülkeden öğrenciler katıldı

Altınbaş Üniversitesi

Altınbaş Üniversitesi'nin "International Day" etkinliğine 105 ülkeden öğrenciler katıldı

İSTANBUL - Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nun her yıl düzenlediği etkinliklerinden "International Day" sona erdi.

Altınbaş Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, hazırlık sınıflarına devam eden ve 105 farklı ülkeden gelen öğrencilerin birbiriyle kaynaştığı, farklı kültürleri tanıyarak İngilizcelerini pekiştirdikleri festivale, Türkçe, Almanca ve İngilizce hazırlık programlarından 47 sınıf ve 1948 öğrenci katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen yer verilen Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Merve Selçuk, öğrencilerin bu organizasyonla farklı kültürleri öğrenme şansı elde ettiğini aktararak, "Öğrenciler, dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri, kültürleri, dansları, yerel kıyafetleri, konuştukları dilleri, yemekleri, ayırt edici özellikleriyle birbirlerine tanıttı. Bu süreçte hem birbirleriyle etkileşime girerek işbirliği duygusunu deneyimlediler, hem de yaratıcılık becerilerini geliştirdiler." ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Kevser Yılmaz, öğrencilerin "küresel vatandaşlar" olarak daha duyarlı ve anlayışlı bireyler olmalarına festivalin katkı sağladığını, hazırlık öğrencilerinin aldıkları eğitim kapsamında kendi ülkelerini anlatabilecek, tanıtabilecek dil becerisine erken haftalardan itibaren sahip olma imkanına eriştiğini belirtti.

Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölüm Başkanı Aybike Aşkın, etkinliğin, öğrencilere bilgilerini paylaşma ve kitle önünde konuşma fırsatı sunması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Aşkın, etkinlik kapsamında, hazırlık eğitimlerinin amacına uygun olarak içinde yaşadıkları dünyanın ve kültürlerin farkına daha iyi varan öğrencilerin, bir ülkeyi temsil etme, başka kültürleri anlama ve empati kurma şansı elde ettiğini kaydetti.

- Katılan öğrenciler, etkinliği değerlendirdi

Geleneksel kıyafetlerin, yiyeceklerin, şarkının, türkünün, dansların ve sohbetlerin öne çıktığı etkinliğe katılan hazırlık sınıfı öğrencileri de görüşlerini paylaştı.

Libya'dan gelen ve Türkiye'de ilk yılını geçiren Saba Alaeddin Mohamed Abuhafes, kendisini çok şaşırtan ilginç bir gün yaşadığını belirterek, "Burada anılar biriktirdik. Hazırlık yaparken birçok şey öğrendik. Farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen birçok çeşitli yiyeceği, burada birlikte tadıyoruz. Birçok kültür ve bilgi öğreniyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Filistin'den gelen ve gelecek yıl İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde okuyacak Tala Kaddoura "Benim için birlikte çalışmak, büyük bir deneyimdi. Yeni şeyleri denemek ve yeni kültürleri fark etmek, bize birçok şey öğretti. Bir ekip olarak birlikte çalışmanın, güçlü olmanın ve bir olmanın önemli olduğunu anlattı." şeklinde görüş belirtti.

Suriye'den gelen ve Altınbaş Üniversitesinde ilk yılını geçiren Ibrahim Mohammed Ali Al-Esayi de "harika" bir gün yaşadığını, yemek yaparken çok eğlendiğini aktardı.

Türk öğrencilerden Eylül Ekin Karasu, Helen Gücel ve Hilal Kaya ise "gitmeyi hayal bile etmedikleri ülkelerden gelen öğrencilerle" arkadaş olmaktan keyif duyduklarını vurguladı.



Ekonomi 29.01.2024 13:12:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı