Alzaymır hastalarına piyano eğitimiyle hafıza jimnastiği

Alzaymır hastalarına piyano eğitimiyle hafıza jimnastiği

Alzaymır hastalarına piyano eğitimiyle hafıza jimnastiği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne (GBB) bağlı Moral Evi’nde tedavi gören alzaymır hastaları, piyano eğitimi alarak hafıza jimnastiği yapıyor, unutkanlık problemini müzik terapisiyle yavaşlatıyor.
GBB Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Moral Evi, verdiği piyano eğitimiyle danışanlarına keyifli bir terapi hizmeti sunuyor ve halk arasında yaşlılık hastalığı olarak bilinen alzaymırın ilerlemesinin önüne geçiliyor.
Moral Evi’nde düzenlenen müzikli terapilerin yanı sıra iş-uğraş atölyesi, akıl ve zekâ oyunları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, spor, psikolojik destek, moral motivasyon çalışmaları gibi aktivitelerle de danışanların günlük sosyalleşme ve tedavi ihtiyacı sağlanıyor.
“Enstrüman eğitimi, alzaymıra karşı en iyi terapilerden biri”
Danışanlar için hazırlanan piyano eğitimi hakkında konuşan Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, eskiden bilinen, dinlenen şarkıların hastalarda eski hatıraları anımsamayı sağladığına dair çalışmaların mevcut olduğunu belirterek, “Bizim danışanlarımız genel itibariyle birinci ve ikinci evre alzaymır hastalarından oluşuyor. Müzik, danışanlarımızı buluşturduğumuz terapi yöntemlerinden sadece biri. Ancak en önemlilerinden de birisi. Müzikli terapiyle ileri evre alzaymır hastalarına bile tekrar bazı şeyleri kazandırmak ve öğretmek mümkün. Dolayısıyla enstrüman çalmayı bilen bir alzaymır hastasının yapacağı hafıza jimnastiği çok daha faydalı olacaktır” diye konuştu.


Güncel 3.01.2022 19:26:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de seyir halindeki taksi, devrilen ağacın altında kaldı

2

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

3

Osmaniye'de devrilen yolcu otobüsündeki 3 kişi yaralandı

4

Osmaniyeli yargıçların görev yapacakları yeni yerleri belli oldu

5

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

6

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı

7

Osmaniye’de yolcu otobüsü devrildi, 3 yaralı

8

Osmaniye'deki uluslararası yarı maratona "21 Aralık en uzun gece" ayarı

9

Antalya'da park halindeki otomobile hafif ticari aracın çarpması sonucu 2 kişi yaralandı

10

Isparta'da dağlık alanda ölü bulunan çoban toprağa verildi