Amasya’da vatandaşlara ahi pilavı dağıtıldı

Amasya’da vatandaşlara ahi pilavı dağıtıldı

Amasya’da vatandaşlara ahi pilavı dağıtıldı

Amasya’da Ahilik haftası dolayısıyla vatandaşlara ahi pilavı ve helva dağıtıldı. Vali Mustafa Masatlı ile Amasya Esnaf Odaları Birliği Başkanı İsa Köse pişirilen yemekleri ikram etti.
Vali Masatlı, “Ahilik bir meslek örgütü olmasının yanında yardımsever olmayı, haksız kazançtan uzak durmayı, yoksula sahip çıkmayı, başkasının hakkına saygı göstermeyi öğütlemesi bakımından da bir manevi terbiye ocağıdır” dedi.
Emek ile alın terini vatanseverlik duygularıyla birleştiren esnaf ve sanatkârların Ahilik haftasını kutlayan Amasya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Köse ise “Bugün modern çağdaki ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite standartları olarak ifade edilen birçok terimin temeli ahilik teşkilatı çatısı altında oluşturulmuş ve yüzyıllar öncesinde Anadolu topraklarında hayat bulmuştur” diye konuştu.
Kentte yılın ahisi, ustası, kalfası ve çırağı seçilenlere plaket verilen programın ardından işyerleri dolaşılarak esnaflara çiçek dağıtıldı.


Güncel 13.09.2022 19:20:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta Defterdarı Mustafa Erdem, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

TÜROFED Başkanı Yağcı, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Adana'da boşanma aşamasındaki eşini darbedip eşyasına zarar veren zanlı yakalandı

5

Daikin'den Nidapark İstinye'ye yüksek verimli iklimlendirme çözümleri

6

Mersin'de turizm bölgelerini kapsayan otoyol projesinde çalışmalar sürüyor

7

Hatay'da park halindeki 8 araca çarpan tırın sürücüsü yaralandı

8

Kahramanmaraş'ta şehit çocukları için doğum günü programı düzenlendi

9

Atakaş Hatayspor'da transfer çalışmaları

10

Antalya'da refüjdeki çukura düşen otomobildeki 3 kişi yaralandı