Amatör telsizciler 23 Nisan’ı frekanslarda kutladı

Amatör telsizciler 23 Nisan’ı frekanslarda kutladı

Amatör telsizciler 23 Nisan’ı frekanslarda kutladı

Aydın’da pandemi nedekiyle dışarı çıkamayan çocukları için sürpriz kutlama hazırlayan amatör telsizciler Türkiye genelinde yaptıkları çevrim ile çocuklarının bayramını frekanslarda kutladı.
Kovid-19 hastalığı Amatör telsizcilerin bayramı kutlamasına engel olamadı. Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Nazilli Şubesi pandemi nedeniyle yapılamayan kutlamayı 23 Nisan’a özel telsiz çevrimi alarak kutladı. Tüm Türkiye’den Telsiz operatörleri ve çocukları çevrime katılarak havada bayramlaştı. Telsizde arkadaşlarına seslenen çocuklar en güzel 23 Nisan şiirlerini havada söyledi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Nazilli Şube Başkanı Uzay Tok, “Bu senede pandemi nedeniyle kutlamalara katılamayan çocukları farklı bir yolla buluşturmak istedik. Bu nedenle bizlerin düzenli olarak haberleşme sistemlerini deneme amaçlı yaptığımız çevrime çocukları da dahil ettik. Nazilli TRAC Frekansı olan 439.200 frekansında YM4KL echolink odasında DMR ID 286092 çevrimi ile farklı illerden katılım sağlayan 68 çocuk telsiz üzerinden birbirleriyle bayramlaştılar. Katılan operatörlerin ve çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun" dedi.


Güncel 24.04.2021 12:34:05 0

İlginizi Çekebilir

1

ALKÜ'den Akseki MYO'ya Togg desteği

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı