Ameliyat korkusu nedeniyle karnındaki dev kitleyle 3 yıl boyunca acı çekerek yaşadı

Ameliyat korkusu nedeniyle karnındaki dev kitleyle 3 yıl boyunca acı çekerek yaşadı

Ameliyat korkusu nedeniyle karnındaki dev kitleyle 3 yıl boyunca acı çekerek yaşadı

Batman’da karnındaki dev kitleyle 3 yıl boyunca acı çekerek yaşayan 33 yaşındaki kadın, başvurduğu Eğitim Araştırma Hastanesinde yapılan ameliyatla, karnından 25 santimetrelik kitle çıkarılarak sağlığına kavuştu.
Ameliyatı yapan Op. Dr. İlyas Turan, "33 yaşında olan Remziye hanım polikliniğimize Batman’ın Sason ilçesinden başvurdu. Bu durumun 2-3 yıldır mevcut olduğunu ve kitlenin giderek büyüdüğünü ifade etti. Daha önce de başka sağlık kuruluşlarına başvurduğunu ve ameliyat için burayı tercih ettiklerini ifade etti. Hastanın yapılan tetkiklerinde karın bölgesinde yerleşen yaklaşık olarak 25 santimetrelik dev kitle izlendi. Kitlenin yumurtalık kaynaklı olduğu tespit edilmesi üzerine hasta ameliyat için hazırlanarak yatış yapıldı. Başarılı bir operasyon ile kitle tamamen çıkartıldı. Hastamız şifa ile taburcu edildi. Kendisine şifa diliyoruz" dedi.
Dev kitleden kurtulduğu için mutlu olduğunu söyleyen Remziye Baran, "Karnımda şişlik ve ağrılar olması üzerine daha önce başvurduğum sağlık kuruluşlarında büyük bir kitlemin olduğunu söylediler. Ameliyat olmaktan da korkuyordum. Sonrasında karnımdaki kitlenin giderek büyüdüğünü fark ettim ve ağrılarım giderek arttı. Tekrar sağlık kuruluşlarına başvurdum ve kitlemin çok büyüdüğünü söylediler. Bunun üzerine doktorumuz İlyas hocayı araştırarak eşim ile beraber jinekolojik onkoloji polikliniğine başvurduk. Doktorumuz sağlık durumum ile ilgili bizi detaylı olarak bilgilendirdi. Ameliyatı kabul ettim. Ameliyat sürecim çok güzel geçti. Kitle tamamen karnımdan çıkartıldı. Eski sağlığıma kavuşup taburcu olduğum için çok mutluyum. Doktorumuzdan Allah razı olsun" diye konuştu.


Sağlık 3.05.2023 13:55:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Prematüre bebeklere sık ve uzun süreli takip uyarısı

2

"Verilemeyen inatçı kiloların sebebi böbrek üstü bezleriniz olabilir" uyarısı

3

Türkiye'de her yıl 200 bin kişi kalp krizi nedeniyle hayatını kaybediyor

4

Antalya'da düzenlenen 16. Ulusal Endoüroloji Kongresi başladı

5

TPRECD'in "16. Plastik Cerrahi Asistan Okulu" Antalya'da başladı

6

Adana'da kazada ölen anneden sezaryenle alınan bebeğin sağlık durumu iyiye gidiyor

7

Mezitli Devlet Hastanesinin inşası sürüyor

8

15. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi Antalya'da başladı

9

İki yıldır yeme içme güçlüğü yaşayan hasta Kahramanmaraş'ta sağlığına kavuştu

10

Gelişen teknoloji mamografi cihazlarındaki konforu da artırdı