Ampute Milli Futbol Takımı'nın hedefi Avrupa Şampiyonluğu

Ampute Milli Futbol Takımı

Ampute Milli Futbol Takımı'nın hedefi Avrupa Şampiyonluğu

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Ampute Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Osman Çakmak, Avrupa sampiyonu olarak 2017'deki basariyi tekrarlamayi amaçladiklarini bildirdi.

Çakmak, milli takimin kamp yaptigi Antalya'nin Kemer ilçesinde AA muhabirine yaptigi açiklamada, bu yil yapilmasi planlanan Avrupa Sampiyonasi'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle 2021'e ertelendigini hatirlatti.

Salgini firsata çevirerek dijital ortamda futbolcularla baglantilar yaptiklarina deginen Çakmak, antrenman programlari hazirladiklarini belirtti.

Evleri adeta futbol sahalarina çevirdiklerini anlatan Çakmak, denge ve teknik çalismalar yaptiklarini, ayni zamanda oyuncularini mental olarak hazir tuttuklarini söyledi.


- "Dünyada ampute futbol Türkiye'den sorulacak' parolasiyla çalisiyoruz"


Osman Çakmak, futbolcularinin da çalismalari sayesinde kampa hazir sekilde geldigini belirterek, "Dünyada ampute futbol Türkiye'den sorulacak' parolasiyla çalisiyoruz. 2021'te tek hedef sampiyonluk. Moral ve motivasyonumuz üst düzeyde. Büyük bir yol kazasi yasamazsak sampiyonada basari elde edecegiz. 2017'de 45 bin kisi önünde namaglup sampiyon olmustuk. O sampiyonluk dünyada ses getirmisti. Sampiyonlugu tekrarlamak için canla basla çalisacagiz." ifadesini kullandi.


- Yardimlasma, basariyi getiriyor


Birbirlerini çok iyi taniyan oyuncu grubuna sahip olmalarinin en büyük avantajlari oldugunu vurgulayan Çakmak, sunlari kaydetti:

"Ben de sahanin içinden geldim. Herkes birbiriyle yardimlasiyor. Burada bir aile ortami var. Bu da sahada basariyi getiriyor. Türkiye'de ampute futbola ilgi her geçen gün artiyor. Türkiye'de 12 milyon engelli var. Bunun 3 milyonu ortopedik engelli. Biz de o engellilere ulasmak için her yil farkli illerde organizasyonlar düzenliyoruz. O illerde tanistigimiz engelli arkadaslarimizi spora yönlendiriyoruz. Her sporda oldugu gibi sponsorlugun önemi burada ortaya çikiyor. Devletimiz bize oldukça destek veriyor ama sponsorluk da çok önemli. Büyük bir firma 'Ben ampute futbolun ana sponsoruyum' demeli. Iyi bir sponsorlukla kulüplere daha fazla destek verebiliriz ve Türkiye'deki 3 milyon engelli kardesimizin hepsine ulasabiliriz."




Bölgeden 9.11.2020 11:40:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Dörtyol'da kumar oynayan 5 kişiye 32 bin 125 lira ceza verildi

2

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları İskenderun'da protesto edildi

3

Kahramanmaraş'ta şarampole devrilen kepçenin operatörü öldü

4

Adana'da yuvasından düşen leyleğe vatandaşlardan yardım eli

5

Kahramanmaraş'ta 1 haftada çeşitli suçlardan 80 şüpheli tutuklandı

6

Hatay'da yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi

7

Depremde binası hasar gören İskenderun Meslek Yüksekokulu'na yeni kampüs

8

Hatay'da ormanlık alandaki kamyonette çıkan yangın söndürüldü

9

Adana'da park halindeyken yokuştan geriye hareket eden tır 3 araca çarptı

10

Hatay'da sağanaktan etkilenen bölgelerde temizlik çalışması başlatıldı