Anadolu Avrasya Gazi Şehit Aileleri Malazgirt İlçe Başkanı Öğreten oldu

Anadolu Avrasya Gazi Şehit Aileleri Malazgirt İlçe Başkanı Öğreten oldu

Anadolu Avrasya Gazi Şehit Aileleri Malazgirt İlçe Başkanı Öğreten oldu

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde çok yakında açılacak olan Anadolu Avrasya Gazi Şehit Aileleri Dernek Başkanlığına Gazi Şükrü Öğreten atandı.
Anadolu Avrasya Şehit ve Gazi Aileleri Derneğinin Malazgirt Şube Başkanı olarak atanan Şükrü Öğreten, Muş Merkez Şube Başkanı Emrullah Aktaş´a desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Başkan Öğreten, Malazgirt’te açılacak derneğe layık hizmetlerde bulunacağının sözünü verdi. Başkan Öğreten, gazi ve şehit aileleri ve yakınları adına hizmet noktası olan dernek bünyelerinde Malazgirt ve imkanlar dahilinde Türkiye´nin her yerine ulaşım sağlama amacında olduklarını belirtti. Şehitlik ve gazilik, İslam´da iki büyük mertebe olduğunu ifade eden Başkan Öğreten,“ Biri, Allah ve vatan için savaşarak ölmek; diğeri ise, aynı savaştan sağ çıkıp şerefle yaşamak demektir. Vatan savunmasında başarı, ölürsem şehit, kalırsam gazi ruhuyla elde edilir. Türk milletinin askeri, vatan savunmasında bu inançla arzu ettiği neticeye ulaşmıştır. Başarı için inanç ve amaç önemli bir etkendir. Bu iki etken sayesinde 15 Temmuz 2016 darbesi bastırılmıştır. Tanklara geçit vermeyen, kurşunlara aldırış etmeden vatan hainleriyle mücadele eden ve onları başarısız kılan Müslüman Türk Milletindeki güç, İman gücüdür. Şair Mithat Cemal Kuntay bu gerçeği şöyle dile getirmiştir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dedi.


Güncel 8.08.2020 13:12:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı