Anamur’da içme suyu depoları SCADA sistemine dahil edildi

Anamur’da içme suyu depoları SCADA sistemine dahil edildi

Anamur’da içme suyu depoları SCADA sistemine dahil edildi

Mersin’in Anamur ilçesindeki su depolarının SCADA sistemine dahil edildiği bildirildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez İşletmeler Daire Başkanlığına bağlı SCADA Kayıp-Kaçak Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin birçok noktasında bulunan içmesuyu depolarını sisteme dâhil etmeye devam ediyor.
MESKİ Genel Müdürlüğünün coğrafi olarak zor koşullarda hizmet verdiği Anamur ilçesinde bulunan içmesuyu depoları, kuyular ve ölçüm istasyonlarının üst düzey teknolojik cihazlarla SCADA Merkezinde 7 gün 24 saat takibi yapılmaya başlandı. Anamur ilçe merkezinde günlük, aylık, yıllık olarak içmesuyu depolarına giren ve çıkan su miktarlarının sayısal değerleri kayıt altına alınıyor. Alınan verilere göre kullanılan su miktarı belirlenerek, kaçak kullanımının da önüne geçiliyor. Debi değerlerinde farklılıkların anında tespiti yapılarak bir damla suyun bile israf edilmemesi hedefleniyor.
SCADA sistemine aktarılan ve ulaşımı zor olan 22 istasyonda daha GSM modem ve RF (Radyo Frekans) haberleşme sistemleri ile seviye bilgileri, depo giriş çıkış debi değerleri, isale hat basınçları, kayıp-kaçak oranları ve arıza bilgileri anlık olarak takip ediliyor. Devreye alınan sistem sayesinde zamandan tasarruf sağlanırken, iş akışının kolaylaşması, işletme yükünün hafifletilmesi ve arızanın noktasal tespiti gibi olumlu dönüşler alınıyor.


Güncel 26.07.2021 13:46:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da öksüz ve yetim çocuklar trafik denetimine katıldı

2

Adana'da metruk inşaatın ikinci katından düşen kişi hayatını kaybetti

3

Kahramanmaraş'ta apartmanda yaşanan doğal gaz patlamasında 1 kişi yaralandı

4

Adana'da Yeşilay Haftası'na yönelik koordinasyon toplantısı düzenlendi

5

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

6

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı

8

GÜNCELLEME - Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı yakalandı

9

Antalya'da hafif ticari araçla çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Adana'da göl kıyısındaki kaçak yapıların yıkımı sürüyor