Anamur'da örtü altında çilek hasadı devam ediyor

Anamur

Anamur'da örtü altında çilek hasadı devam ediyor

MERSİN - Mersin'in Anamur ilçesinde örtü altında çilek hasadı sürüyor.

Yaş meyve ve sebze üretimiyle öne çıkan ilçede, hasadı süren ürünler hem iç piyasaya hem de ihracata gönderiliyor.

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, üretici Fahrettin Serbest'in serasındaki hasat etkinliğine katıldı.

Gümüş, gazetecilere iç piyasaya gönderilen ürünlerin kilogramının 17 liradan, ihracata gidenlerin ise 28 liradan satıldığını söyledi.

Çileğe ilgiden memnun olduklarını belirten Gümüş, "Rusya, Romanya, Polonya, Irak ve Gürcistan'a giden ülkemizin çileği, başta üreticilerimiz olmak üzere tarım sektörünün tüm paydaşlarının yüzünü güldürdü." dedi.

Gümüş, ziyaret ettikleri çiftçilere sağlıklı bir üretim için uyarılarda da bulunduklarını anlatarak, "İnsan sağlığı için kalıntı olmayan üretim çok önemli. Kalıntısız ve kaliteli ürün doğru zamanda hasat edildiği sürece ihracat artarak devam edecektir. Hem ülkemizin hem de kıymetli üreticilerimizin yüzü gülecektir." diye konuştu.



Bölgeden 18.04.2022 13:16:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Hukuk öğrencisi genç voleybolcu Yaren, hem parkede hem adliyede başarı hedefliyor

2

"Tecrübe Haliç'te" söyleşisinin konuğu Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Astarcı oldu

3

Down sendromlu yüzücü Mehmet, milli formaya kavuşmak için kulaç atıyor

4

Kazakistan Antalya Başkonsolosu Kanafeyev'den Türk iş insanlarına yatırım çağrısı:

5

Osmaniye'de öğrencilere farklı illerin yöresel ürünleri tanıtıldı

6

"Mavi vatan"ın hayat kurtaran elleri 7 gün 24 saat görev başında

7

MediaMarkt yeni mağazasını Antalya'da açtı

8

Feke ilçesinde 4 halı saha hizmete alındı

9

Kırkpınar başpehlivanı Orhan Okulu kariyer günlerine katıldı

10

Alanya'da seyir halindeki otomobil yandı