Tarih: 07.11.2019 18:56

ANAOKULU VE REHBER ÖĞRETMENLERE FARKINDALIK SEMİNERİ

Facebook Twitter Linked-in

Osmaniye'de, Disleksi Haftası etkinlikleri kapsamında, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Birimi koordinasyonunda, il merkezinde görev yapan anaokulu ve rehber öğretmenlerine yönelik, özgül öğrenme güçlüğü, otizm spektrum bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, ihmal ve istismarı önleme konularında eğitim verildi. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda ki seminere, Osmaniye Devlet Hastanesinde görevli Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr. Orçun Demir konuşmacı olarak katıldı.
Demir, "Öğrenme, en yalın anlamda bilginin kazanılması olarak tanımlanırsa, bireyin bilgiyi kazanırken zorlanması sonucunda ortaya çıkan sorunlara da öğrenme güçlüğü denilmektedir." dedi.
Özgül öğrenme güçlüğü eğitim sistemiyle yakından ilintili bir bozukluk olduğundan, ilköğretim döneminde tanı konulmakta olduğunu ifade eden Demir şunları kaydetti: "Ancak, zekâları normal, herhangi bir nörolojik sorunu olmayan bu çocuklar okula başladıklarında bir dizi sorunlarla karşılaşabilmektedir. Görsel uyaranları algılamakta da güçlükleri olduğu için yazılanları tersinden okuyup yazma sıklıkla görülmektedir. Okumada ve yazmada "p, b, d, m, n" sıklıkla karıştırılan harflerdir. Özgül Öğrenim Güçlüğü olan çocuklar yön, zaman kavramlarını öğrenmede güçlük yaşamaktadır. Özgül Öğrenme Güçlüğü Farkındalık Faaliyetleri ile Özgül Öğrenim Güçlüğü olan bireyleri erken dönemde tespit ederek, erken tanı, tedavi ve özel e ğitim programlarından yararlanmalarını sağlamak, birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışan personellerin, öğretmenlerin ve anne-babaların ÖÖG ile ilgili farkındalık kazanmalarını sağlamak, farkındalık düzeyinin artması ve tedaviye erken başlanması ile çocuklarda okul başarısızlığı gibi durumlara bağlı gelişen düşük benlik algısı, akran ilişkilerinde sorunlar, anksiyete ve depresyon gibi ikincil problemlerin oluşmasını önlemek amaçlanmaktadır."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —