ANITKABİR MOZOLESİNDE BULUNAN ‘OSMANİYE KIRMIZISI’ MERMERİN ÖRNEĞİ SERGİLENDİ

ANITKABİR MOZOLESİNDE BULUNAN ‘OSMANİYE KIRMIZISI’ MERMERİN ÖRNEĞİ SERGİLENDİ

Anıtkabir Mozolesinde bulunan ‘Osmaniye Kırmızısı’ mermerin örneği sergilendi

1953 yılında Anıtkabir Mozolesine konulmak üzere Osmaniye’den Ankara’ya gönderilen ‘Osmaniye Kırmızısı’ adlı mermerin bir örneği Ticaret Odası önünde sergilenmeye başladı.
Anıtkabir’in yapımı tamamlandıktan sonra 1953 yılında Anıtkabir Mozolesine konulmak üzere Osmaniye’nin Çağşak köyünden Ankara’ya gönderilen ‘Osmaniye Kırmızısı’ adlı mermerin bir örneği Ticaret Odası önünde sergilenmeye başladı. Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin anısına böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden OTSO Başkanı Devrim Murat Aksoy, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Ocak 1925 tarihinde Osmaniye’yi ziyareti anısına yaptığımız bu çalışmayı hem Atatürk’ümüzü anmak hem de ilimizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdik” dedi.
Vali Erdinç Yılmaz ise ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine konulan mermerin bir örneği bugün Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odamızın önünde sergileniyor. Osmaniye Kırmızısı isimli mermerin ilimizden gönderilmiş olması şehrimiz adına bir gurur vesilesidir. OTSO Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” görüşlerine yer verdi.



Osmaniye 16.01.2021 12:00:00 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME: Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki 8 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

2

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Yavuz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Antalya'da devrilen yolcu otobüsünün Isparta Otogarı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı

5

AK Parti Mersin Milletvekili Kıratlı kuvvetli yağıştan etkilenen ilçelerde inceleme yaptı

6

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

7

GÜNCELLEME - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

8

GÜNCELLEME 2- Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 9'a yükseldi

9

Türk savunma sanayisi ihracat odaklı büyümeyi sürdürecek

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremde hasar gören 500 Evler Sitesi'nin yerinde güvenli konutlar yükseldi