Annesiz kalan keçi yavrusu "Rıfkı"ya evlatları gibi bakıyorlar

Annesiz kalan keçi yavrusu

Annesiz kalan keçi yavrusu "Rıfkı"ya evlatları gibi bakıyorlar

HATAY (AA) - LALE KÖKLÜ - Annesini kaybeden ve adini "Rifki" koyduklari keçi yavrusunu sahiplenen Tecimen ailesi, onunla ayni evi paylasiyor, birlikte uyuyup, ev gezmelerine gidiyor.

Hatay'in Antakya ilçesinde yasayan Tecimen ailesi, yaklasik 4 ay önce komsularinin keçisi dogum sirasinda telef olunca saglikli dogan oglagini sahiplendi.

Keçi yavrusu, aileye çabuk adapte oldu ve aile üyeleriyle ayni sofrada karnini doyuruyor, onlara misafirlikte dahi eslik ediyor.

"Rifki" ile yasama alisan Tecimen ailesinin 4 ferdi, öksüz keçiye aile sicakligi vermek için çaba harciyor.

Iki çocuk babasi Serdal Tecimen (43), "Rifki" adini verdikleri oglagi eve getirdiklerinde çok küçük ve bakima muhtaç oldugunu belirtti.

Komsusunda gördügü yavruyu sahiplenmek için fotografini çekip evdekilere yolladigini anlatan Tecimen, söyle devam etti:

"Fotografi hanima atar atmaz 'hemen al eve getir' dedi. O gün bugündür Rifki evimizin bir üyesi. Sütle besledik, gece çocuk bakar gibi sütünü verdik, sürekli bebek bezi aliyoruz. Özellikle kizim Menekse'yi annesi saniyor. O nereye giderse onunla gidiyor, geceleri kizimin kucaginda uyuyor. Evde iki tane çocugum vardi bu da üçüncü çocugum oldu. Rifki'ya bez ve mama alabilmek için artik daha fazla çalisiyorum. Çok alistik ona."

Ailece hayvanlari çok sevdiklerini vurgulayan Tecimen, evde kanarya ve güvercin de beslediklerini, imkani olursa daha fazla hayvana evlerinde bakabileceklerini söyledi.

Serap Tecimen de biri kiz biri erkek iki çocugunun bulundugunu Rifki'yi da çocuklarindan ayirt etmedigini kaydetti.

- "Ben evde olmayinca hiç yerinde durmuyor, meleyerek beni ariyor"

Keçiye adeta annelik yapan Menekse Tecimen (17) de Rifki'yi 3 ay sütle beslediklerini ve simdi ona ot veya yem verdiklerini anlatti.

Tecimen, "Ona çocugum gibi bakiyorum. Yanimda yatiyor, hasta oldugunda panikleyip veterinere götürüyorum. 4 aydir birlikteyiz. Ilk 2 ay birbirimize biraz alisamadik inatçiydi, çocuk gibi uzaklasiyordu sonra eski evini unuttu benim yanimi evi gibi hissetmeye basladi. Birlikte banyoya giriyoruz önce ben yikaniyorum sonra onu yikiyorum. Ben evde olmayinca hiç yerinde durmuyor, meleyerek beni ariyor, sanirim beni annesi gibi görüyor. Nasil ki bir hayvan sürüden ayrilinca meler o da beni kaybedince meliyor. Rifki ile hep birlikte yasamaya devam edecegiz. Çok masum kiyamiyorum ona, beni çok iyi anliyor. Annem babam da onu çok seviyor." diye konustu.

Arkadaslariyla bulusmaya Rifki olmadan gitmedigini ifade eden Tecimen, "Ben nereye o da oraya, 'keçimi istemeyen beni de istemesin' diyorum ki arkadaslarim zaten onu çok seviyor, o yüzden sorun yasamiyoruz." dedi.



Spor 9.07.2020 11:13:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Serik'te Real Madrid Vakfı Futbol Okulu açıldı

2

Boksta il birincisi olan Sıla, Türkiye şampiyonasında yarışacak

3

Milli futbolcu Cenk Tosun'dan Polonya kampında açıklamalar:

4

Fenerbahçe Kulübü seçimli olağan genel kurulunda oy verme işlemi başladı

5

Clarence Seedorf ile İsmet Taşdemir Antalya'da tenis maçı yaptı

6

SPX'in desteklediği Uluslararası Pickleball Turnuvası başladı

7

Özel sporcular atletizm antrenör kursu Adana'da başladı

8

Alanyaspor Kulübünün seçimli genel kurulunda Çavuşoğlu yeniden başkanlığa seçildi

9

BETA Enerji Adana Engelliler Spor Kulübü'nün hedefi Süper Lig'de başarı

10

Antalya'da Cimnastik Branşı İl Yarışması düzenlendi