Antalya Doğal Yaşam Parkı sakinleri, buzlu meyve kokteyli ile serinliyor

Antalya Doğal Yaşam Parkı sakinleri, buzlu meyve kokteyli ile serinliyor

Antalya Doğal Yaşam Parkı sakinleri, buzlu meyve kokteyli ile serinliyor

ANTALYA - Antalya Doğal Yaşam Parkı'ndaki hayvanlar, sıcak havada buzlu meyve kokteyli ve fıskiyelerle serinletiliyor.

Kentte 41 dereceye ulaşan hava sıcaklığı, Antalya Doğal Yaşam Parkı'ndaki 115 türden 1600'e yakın hayvanı da olumsuz etkiliyor.

Park sakinlerini sıcaktan korumaya çalışan görevliler, her hayvanın yaz diyetine uygun kalorisi düşük, buzlu ve soğuk meyve kokteylleri hazırlıyor.

Lemur, maymun ve ayı gibi hayvanların, karpuz, portakal, kiraz, muz, elma gibi meyvelerden oluşan buzlu kokteyllerle beslendiği anlar, ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. Yavruyken doğal yaşam parkına bırakılan "Venüs" isimli rakun da kendisine verilen buzlu meyveli dondurmayla sıcak havanın etkisinden kurtulmaya çalışıyor.

- Ayılar, havuza girerek serinliyor

Hayvanlardan bazıları kafeslerine konulan fıskiye sistemleriyle serinletilmeye çalışılırken, bazılarının da havuzlarına meyveler konularak suya girmeleri sağlanıyor.

Yaşam parkındaki bozayı ailesi de her sabah havuza girerek serinliyor. Ayıların havuzda birbirleriyle oynadığı anlar da ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Antalya Doğal Yaşam Parkı Müdürü Aygül Arsun, sıcaklığın hayvanlarda stres oluşturabildiğini söyledi.

Sıcaklığı önleyici tedbirler aldıklarını belirten Arsun, "Hayvanların beslenme alışkanlıklarını yaz aylarına göre düzenliyoruz. Lifli gıdalar, bol sulu meyve ve sebzelerle besliyoruz. Alanlarında serinletme ve gölgelendirme çalışmaları yapıyoruz." dedi.

Arsun, alandaki mağaraların da yeniden düzenlendiğini, koyun, keçi ve lamalarda ise kırkım işlemi yaptıklarını dile getirdi.



Yurt Dünya 26.06.2025 14:00:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Piapiri "En İyi Kurum İçi Girişimcilik Projesi" ödülüne layık görüldü

2

Bozyazı'da anaokulu öğrencileri ailelerini resmetti

3

Devlet desteğiyle Trabzon hurması cipsi üreten kadın girişimci, istihdam ve kapasitesini artırdı

4

Yapay zeka ve veri merkezleri elektriğe olan talebi hızla artırıyor

5

IAEE MECA Konferansı'nda elektrikli araç piyasasının gelişimine yönelik sınamalar ve öneriler öne çıktı

6

Türkiye'nin iletim sistemine enerji aktaracak Akkuyu NGS'deki tesise elektrik verildi

7

Adana'da ruhsatsız 53 tabanca ele geçirildi, 2 zanlı tutuklandı

8

Adana'da sahte içki operasyonunda 17 şüpheli yakalandı

9

Paribu CoinMENA'yı satın aldı

10

Bozyazı'da huzur ve güven uygulaması yapıldı