Antalya Ticaret Borsası'nda zeytin ve zeytinyağı sektörü değerlendirildi

Antalya Ticaret Borsası

Antalya Ticaret Borsası'nda zeytin ve zeytinyağı sektörü değerlendirildi

ANTALYA - Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından zeytin ve zeytinyağı sektörüne yönelik toplantı düzenlendi.

ATB Başkanvekili Halil Bülbül, borsada gerçekleştirilen toplantıda, her yıl sezon öncesi sektörün sorunlarını, zeytin ve zeytinyağı üretimini değerlendirdiklerini belirtti.

Toplantıdan çıkan sonuçları ilgili kurum ve kuruluş temsilcileriyle de paylaştıklarını aktaran Bülbül, "Antalya zeytin konusunda geçmişi derinlere dayanan bir kent. Ancak zeytinde hak ettiği yerde değil. Borsa olarak tüm tarım ürünlerinde olduğu gibi zeytin ve zeytinyağı sektörünün gelişmesi ve rekabet şansını yakalayabilmesi için çalışıyoruz." dedi.

ATB 4. Meslek Komitesi Üyesi Zafer Tan, geçen yıl 36 bin ton zeytin üreten Antalya'da bu yıl 55 bin ton civarında zeytin, 10 bin ton da zeytinyağı üretimi beklediklerini kaydetti. Zeytin rekoltesinde geçen yıl yüzde 30 artış beklediklerini anlatan Tan, verimin genç fidelerde yüksek, eski ağaçlarda ise düşük olduğunu bildirdi.

Toplantıya, ATB Yönetim Kurulu Üyesi Ragıp Gök, ATB 4. Meslek Komitesi üyeleri ile sektör paydaşları katıldı.



Yurt Dünya 27.09.2024 18:11:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

2

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

3

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

4

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

5

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

6

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

7

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

8

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

9

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

10

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı