Antalya Valisi Ersin Yazıcı'dan 10 Kasım mesajı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı'dan 10 Kasım mesajı

ANTALYA - Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 83'ncü ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Yazıcı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla andığını belirtti.

Atatürk'ün askeri, siyasi dehası ve fikirleriyle büyük bir lider olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Atatürk dünya tarihinin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak parçalanmış bir ülkeden yeni bir devlet oluşturan, vatan ve bağımsızlık aşkını tüm dünyaya ilan eden bir devlet adamıdır. Adını sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine de altın harflerle yazdırmış büyük bir liderdir. Üstün kişiliği, hedefleri ve öngörüleriyle yaşadığı yüzyıla yön vermiş en büyük devlet adamlarından biri olan Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve hürriyet yolunda karşısına çıkan bütün engelleri aşarak, gösterdiği büyük başarılarla başka milletlere de örnek olmuş tarihi bir kişiliktir." ifadelerini kullandı.

Yazıcı, Atatürk'ün "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözlerini hatırlatarak, mesajını şöyle sürdürdü:

"Bugün bizlere düşen en büyük görev vatanımıza ve bayrağımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, onun bizlere mirası olan Cumhuriyet'imizi ileriye taşıyıp, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaktır. Unutmayalım ki, 10 Kasım milletimiz için sadece Büyük Atatürk'ü anma günü değil, aynı zamanda, devletimize, vatanımıza, cumhuriyetimize, demokrasimize, bölünmez bütünlüğümüze ve milli iradeye sahip çıkma günüdür. Türk Milleti var oldukça Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmaya ve yaşatmaya devam edecektir"



Bölgeden 9.11.2021 18:11:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösterildi

2

Hatay'da bir kişinin yaralandığı silahlı saldırı güvenlik kamerasında

3

İskenderun'da üniversite öğrencilerinden mezuniyet töreninde İsrail'e tepki

4

Hatay'da şok uygulamalarda aranan 8 şüpheli yakalandı

5

Hatay'da evinde uyuşturucu bulunan şüpheli gözaltına alındı

6

Adana'da kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 7 hükümlü yakalandı

7

Kahramanmaraş'ta İsrail'in Gazze'ye saldırılarına protesto

8

Hatay'da "Ben Buradayım" Projesi'nin kapanış programı yapıldı

9

Hatay'da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında 29 şüpheli yakalandı

10

Belen'de LGS sınavına hazırlanan öğrencilere motivasyon ziyareti