Antalya'da 2. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali'nin açılış töreni yapıldı

Antalya

Antalya'da 2. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali'nin açılış töreni yapıldı

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 2. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Aksu At Çayırı mevkisindeki festival alanında yapılan törene katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türk dünyası olarak yine bir bütün olduklarını söyledi.

Türkiye'nin sadece Anadolu'dan ibaret olmadığına dikkati çeken Şahin, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar büyük bir Türk dünyasının bulunduğunu, bu kadim kültürün Türkmen ve Yörük kültürünün omurgası üzerinde yükseldiğini anlattı.

Yörük kültürünü genç nesillere aktarmak zorunda olduklarını ifade eden Şahin, festivalin bu açıdan çok kıymetli olduğunu kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Yörük çocuğu olarak doğup büyüdüğü Antalya'da bu kültürü yaşatmaya çalıştığını dile getirdi.

Yaylalara göç eden, keçi otlatan, kıl çadırda yaşayan bir aileden geldiğini aktaran Böcek, "Beni 'Torosların evladı' diyerek bağrına basan Antalyalılara bahane üretmeden çalışmak boynumun borcudur. Bin yıldır bu coğrafyayı yurt edinmiş Yörük atalarım, bu topraklarda yaşayan kültürlerin üzerine yepyeni bir üretim anlayışı kattılar. Ellerindeki yaşam ustalığıyla suyu çamura kattılar, çanak yaptılar. Toprağa tohum attılar, aş yaptılar. Her Türk Yörük'tür, her Yörük Türk'tür. Türklerin atası saydığımız ve Cumhuriyet'imizin mimarı Atatürk de bir Yörük'tür." dedi.

Açılış töreninin ardından 25 ülkeden gelen Yörük ve Türkmenler, müzik ve dans gösterileri sundu. Eskişehir Sultan Atlı Okçuluk Kulübünün gösterisi izleyenlerin beğenisini kazandı.

Törenin ardından sanatçı Haluk Levent konser verdi.



Yurt Dünya 3.11.2023 23:21:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da depremzede çocuklar model uçak etkinliğinde eğlendi

2

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

3

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

4

Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı, Hatay'da ziyarete açıldı

5

Adana'da kafeteryada çıkan yangın söndürüldü

6

Antalya heyeti, Almanya'da "23 Nisan" coşkusuna eşlik etti

7

Hatay'da jandarmanın bulduğu yaralı kartal tedaviye alındı

8

Hatay'da jandarmanın bulduğu yaralı kartal tedaviye alındı

9

Antalya'da trafikte çıkan tartışmada bıçaklanan kişi öldü

10

Balıkesir'deki trafik kazasında ölen uzman çavuş, eşi ve çocuğu Kahramanmaraş'ta toprağa verildi