Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi

Antalya

Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi

ANTALYA - Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında fener alayı düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir ve bazı siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konyaaltı Caddesi Varyantı'nda düzenlenen fener alayı için 400 metre uzunluğundaki Türk bayrağı, meşaleler ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarını taşıyan vatandaşlar, Konyaaltı Beach Park girişinde bir araya geldi.

Cadde girişinde katılımcıların üst aramasını yapan polis, ara sokaklara da güvenlik şeridi çekti.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, meşalelerle Cumhuriyet Meydanı'na yürüyenlere Büyükşehir Belediyesi bandosu da çaldığı marşlarla eşlik etti.

Büyükşehir Başkan Vekili Büşra Özdemir, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın heyecanını ve coşkusunu yaşadıklarını ifade etti.

Bugün sadece bir tarihin değil, küllerinden doğan bir milletin yeniden dirilişinin kutlandığını kaydeden Özdemir, "Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil, kadınların seçme ve seçilme hakkı, kız çocuklarının okul yoludur. Korkuya değil, bağımsızlığa inanmış bir milletin adıdır Cumhuriyet. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu topraklar için can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçı Candan Erçetin sahne aldı.



Yurt Dünya 29.10.2025 23:59:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Atatürk'ün Silifke'ye gelişinin 101. yıl dönümü törenle kutlandı

2

İstikbal yeni sezon koleksiyonlarını İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergiliyor

3

İş Bankası'ndan uluslararası piyasalarda mavi tahvil ihracı

4

Yıldız Kaşifleri'nin ikinci dönemine 830 öğrencinin yer aldığı 167 takım başvurdu

5

Adana'da çocuklar kamyonlarla getirilen karla eğlendi

6

Hatay Valisi Masatlı, Yeşilay Şube Başkanı Kuyubaşıoğlu'nu kabul etti

7

Bucak Halk Kütüphanesi'ni geçen yıl 11 Bin 439 okuyucu ziyaret etti

8

Antalya'da sağanak ve fırtınanın etkili olduğu Kaş ile Manavgat ilçelerinde hasar tespiti yapılıyor

9

Karmod yağmur suyu hasadı depolama tankı projelerini sürdürüyor

10

Mersin Silifke'de sağanak ve dolu etkili oluyor