Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 3 hastaya umut olacak

Antalya

Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 3 hastaya umut olacak

ANTALYA - Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen 60 yaşındaki kişinin bağışlanan organları 3 hastaya nakledilecek.

Geçirdiği beyin kanaması sonucu Antalya Şehir Hastanesi'ne kaldırılan H.K'nin tedavilere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

Hastanenin organ ve doku nakli koordinatörlüğü ekiplerinin görüştüğü ailesi, H.K'nin organlarını bağışlama kararı aldı.

Antalya'daki organ nakli merkezlerinden gelen doktorlar, iki böbreği ve karaciğeri nakletmek üzere merkezlerine götürdü.

Hastanenin Organ Nakli Koordinatörü Hakkı Ergüden, gazetecilere, 13 Haziran'da beyin kanaması şikayetiyle hastanelerine getirilen hastanın gece itibarıyla beyin ölümünün tespit edildiğini söyledi.

Ailenin acılı anında diğer hastalara can olması için bağış yaptığını belirten Ergüden,"Aileye bu onurlu davranışlarından dolayı minnet duygularımızı iletiyoruz. Onlara Allah'tan rahmet ve sabır diliyoruz. Hastanemizde 6 ayda 11 beyin ölümü teşhisi konuldu. Bunlardan 7'sinin organları bağışlandı. 11'de 11 olmasını çok isteriz, bunun için farkındalık çok önemli." diye konuştu.

Ergüden, organ bağışının yeni hayatlarda umut olması açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.



Sağlık 26.06.2025 16:30:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Antakya'da sis etkili oldu

2

Osmaniye’de otobüste 277 kaçak cep telefonu ele geçirildi

3

Opel Mokka GSE'ye "2025 Altın Direksiyon Ödülü"

4

Burdur'da yeni evlenen çift, kitap fuarını ziyaret etti

5

Pilates Gelişim Semineri, Antalya'da başladı

6

Adana'da evinde çıkan yangında 85 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

7

"Özellikli İşletme Ödülü" alan Antalya'daki tesis, yöresel ürünlere de ağırlık veriyor

8

Citroen'den aralık ayına özel sıfır faizli finansman desteği

9

Türk Kızılayın Gazze için hazırladığı 19. "İyilik Gemisi" Mersin limanından uğurlandı

10

Antalya'da 46 yıldır terzilik yapan Sadettin Dönmez mesleğini "aşkla" yaşatıyor