Antalya'da "Devlet Konuk Evi" olarak kullanılacak tarihi yapı restore edildi

Antalya

Antalya'da "Devlet Konuk Evi" olarak kullanılacak tarihi yapı restore edildi

ANTALYA - Antalya'da 19. yüzyılda inşa edilen ve 5 yıl önce çıkan yangında hasar gören tarihi binanın "Devlet Konuk Evi" olarak düzenlenmesine yönelik başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Balbey Mahallesi'nde bulunan tarihi binayı kente kazandırmak amacıyla geçen yıl restorasyon çalışması başlatılmıştı.

Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında, 2018 yılında çıkan yangında zarar gören tarihi yapının eski görünümüne kavuşması için proje hazırlandı.

Güçlendirme çalışmalarının yürütüldüğü binada, yangında zarar gören ahşap kısımlar temizlendi.

Tarihi yapıda, ahşap merdiven, kapılar, çatı, saçaklar ve cumba gibi mimari öğeler ile zemin kısmındaki karo mozaikler aslına uygun yeniden imal edilerek döşendi.

Çevre ve peyzaj düzenlemelerinin devam ettiği tarihi yapı, çalışmaların tamamlanmasının ardından "Devlet Konuk Evi" olarak kullanılmak üzere Antalya Valiliğine teslim edilecek.



Yurt Dünya 15.10.2023 13:01:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Fiat Professional'dan "Büyük Aralık Kampanyası"

2

Kışın soğuk ve kuru hava cilt sorunlarını artırıyor

3

Yeniköy Motors, Morgan Supersport'u Türkiye'de satışa sundu

4

Hatay'da üst aramalarında silah bulunan 2 şüpheli yakalandı

5

Bozyazı Kaymakamı Topsakaloğlu'ndan İl Emniyet Müdürü Yılmaz'a ziyaret

6

POYD üyeleri Antalya'da gala gecesinde buluştu

7

Kahramanmaraş'ta otomobile düzenlenen silahlı saldırıda sürücü hayatını kaybetti

8

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

9

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

10

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı