Antalya'da Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlandı

Antalya

Antalya'da Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlandı

ANTALYA - Antalya'nın Manavgat ilçesinde 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla serada çalışan kadınlar ziyaret edildi.

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, ilçedeki bazı seralarda çalışan kadınlarla bir araya geldi.

Metin, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileriyle kadın çalışanların "15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü"nü kutlayarak hediye takdim etti.

Başkan Metin, ziyarette yaptığı konuşmada, tarımsal üretimde kadınların büyük katkısı olduğunu söyledi.

Üretime katkı yapan kadınları tebrik eden Metin, "Üreten, emeğini alın teriyle taçlandıran, hayatın her alanına değer katan kadın çiftçilerimizin, kadın çalışanlarımızın 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutluyor, onları her aşamada destekliyoruz." dedi.

Serada çalışan 57 yaşındaki Melehat Bozkurt ise ziyaretten dolayı Başkan Metin ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Yaklaşık 15 yıldır tarım sektöründe çalıştığını dile getiren Hasibe Yüksel de "Yaptığımız iş zor ama evde durmaktan daha iyidir. Evimize, ekonomimize katkı sağlıyoruz. Genç kadınlar evde oturmasın, çalışsınlar. Psikolojik olarak, manen, evlerine katkı için iyi olur. Biz çalışıyoruz arkadaşlarımızla memnunuz. Yeni arkadaşlarla tanışıyoruz. Üretmek yapabilmek çok güzel bir şey." diye konuştu.



Yurt Dünya 15.10.2025 21:14:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

2

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

3

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

4

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor

5

Isparta'da vücut bütünlüğü bozuk halde ölü bulunan çobanın uzuv araması sürüyor

6

Kamu Hastane yöneticileri Antalya'da buluştu

7

Yandex Cup finallerinde 196 geliştirici 140 bin dolarlık ödül için yarıştı

8

Setur Marinaları Göcek'te iki marinayı devraldı

9

Burdur'da fabrikanın çatısından düşen işçi öldü

10

Mersin'de fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetiminde 360 bin 924 lira ceza kesildi