Antalya'da hayvanat bahçesi sakinlerine buzlu meyve servisi başladı

Antalya

Antalya'da hayvanat bahçesi sakinlerine buzlu meyve servisi başladı

ANTALYA - SÜLEYMAN ELÇİN - Sıcak hava dalgasının etkisi altına giren Antalya'daki doğal yaşam parkında kalan hayvanlar, havuz ve su fıskiyelerinin yanı sıra yaz diyetlerine uygun, kalorisi düşük meyvelerden oluşan buzlu meyve kokteyli ile serinletiliyor.

Sıcak hava dalgasının etkisi altındaki Antalya'da sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıkarak 40 dereceye ulaştı. Sıcak hava Antalya Doğal Yaşam Parkı'ndaki 125 türden 1400'e yakın hayvanı da olumsuz etkiliyor.

Hayvanları sıcaklardan korumak için büyük çaba sarf eden görevliler, özel önlemler alıyor. Görevliler, her hayvanın yaz diyetine uygun kalorisi düşük buzlu ve soğuk meyve kokteylleri hazırlıyor.

Buz kalıplarındaki meyve kokteylleri, hayvanat bahçesi sakinleri için lezzetli ve serinletici bir alternatif oluşturuyor.

Doğal yaşam parkı sakinlerinden bozayı, lemur ve maymunların karpuz, portakal, kiraz, muz, elma gibi meyvelerden oluşan buzlu kokteyllerini yediği anlar ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.

- Ayı "Bobo"nun havuz keyfi, ilgiyle izleniyor

Hayvanların ayrıca kafeslere konulan fıskiye sistemi, havuzlar, koyu gölgelik alanlar aracılığıyla da serinlemeleri sağlanıyor.

Yaşam parkında bulunan bozayı ailesinin en büyüğü olan ve "Bobo" adı verilen ayı da her sabah havuza girerek buzlu meyve kokteylini tüketiyor. Ayı Bobo'nun havuzda 1 saat kadar süren meyve keyfi, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

- Hayvanlara "yaz diyeti" uygulanıyor

Antalya Doğal Yaşam Parkı Müdürü Aygül Arsun, AA muhabirine, 650 dönüm araziye kurulan yaşam parkında sık kızılçamlar bulunduğunu ve içerisinden dere geçtiğini belirtti. Arsun, bu durumlar dolayısıyla hayvan refah ve konforunun yüksek olduğunu dile getirdi.

Yaz aylarında hayvanlar için kalorisi düşük sebze ve meyvelerden oluşan "yaz diyeti" uyguladıklarını anlatan Arsun, "Özellikle bozayıların havuzda geçirdiği vakitleri ziyaretçiler ilgiyle izliyor. Havuzlarına atılan meyveli buz küpleri sayesinde ayı Bobo ve ailesi hem iyi vakit geçiriyor hem de serinlemiş oluyorlar. Öğle saatlerinde ise inleri ve mağaraları var. Oraya çekiliyorlar." diye konuştu.



Yurt Dünya 13.07.2023 13:16:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da depremzede çocuklar model uçak etkinliğinde eğlendi

2

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

3

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

4

Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı, Hatay'da ziyarete açıldı

5

Adana'da kafeteryada çıkan yangın söndürüldü

6

Antalya heyeti, Almanya'da "23 Nisan" coşkusuna eşlik etti

7

Hatay'da jandarmanın bulduğu yaralı kartal tedaviye alındı

8

Hatay'da jandarmanın bulduğu yaralı kartal tedaviye alındı

9

Antalya'da trafikte çıkan tartışmada bıçaklanan kişi öldü

10

Balıkesir'deki trafik kazasında ölen uzman çavuş, eşi ve çocuğu Kahramanmaraş'ta toprağa verildi