Antalya'da İran uyruklu vatandaşın İranlıları ev satma vaadiyle dolandırdığı iddiası

Antalya

Antalya'da İran uyruklu vatandaşın İranlıları ev satma vaadiyle dolandırdığı iddiası

ANTALYA (AA) - Antalya'da Iran uyruklu bir kisinin, Iranli yatirimcilari ev satma vaadiyle milyonlarca lira dolandirdigi öne sürüldü.

Antalya Adliyesi önüne bir araya gelen ve dolandirildiklarini öne süren Iran uyruklu 3 kisi ve avukatlari Dilek Çevikel, gazetecilere açiklamada bulundu.

Çevikel, M.M ile müvekkilinin Antalya'da tanistigini ve ikisinin de Iranli olmasi nedeniyle aralarinda bir güven iliskisi olustugunu söyledi.

Iran uyruklu M.M'nin Antalya'da yatirim için ev satma vaadiyle müvekkilli Mahdi Mazdak'dan 1 milyon 500 bin lira aldigini savunan Çevikel, "Müvekkilime hem Farsça hem de Türkçe olmak üzere iki sözlesme imzalatmis, 3 ay sonra da tapu islemlerinin tamamlanacagini söylemis ve evlerin karsiligindan müvekkilimden para alinmis." dedi.

Tapunun verilmesinin söz konusu olmadigini ve buna karsilik M.M'ye hiçbir sekilde ulasamadiklarini iddia eden Çevikel, süphelinin ev, araba ve bütün gayrimenkullerini satarak ortalikta görünmedigini öne sürdü.

Çevikel, sadece 3 müvekkilinin 3 milyon dolar dolandirildigini ve en az 25 kisinin daha benzer magduriyet yasadiklarini tespit ettiklerini iddia etti.

Konuyla ilgili 20 Temmuz'da Antalya Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulunduklarini dile getiren Çevikel, yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarini ifade etti.

Dolandirildigini öne süren Mahdi Mazdak ise Iran vatandasi oldugu için süpheli M.M'ye güvendiklerini kaydetti.

M.M'ye evler karsiliginda 1 milyon 500 bin lira verdigini ve ev sahibi diye tanittigi bir kisinin de kendisine evi gezdirdigini öne süren Mazdak, "Adama simdi ulasamiyoruz, sikayetlerimizi yaptik. Benim disimda da dolandirilanlar var." diye konustu.




Yurt Dünya 1.09.2020 18:11:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalyalı şehidin hatıraları oluşturulan özel odada yaşatılıyor

2

Manavgat'ta çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

3

Antalya'da fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

4

Adana'da ormana sıçrayan anız yangını kontrol altına alındı

5

Mersin'de refüjdeki ağaçlarda çıkan yangın söndürüldü

6

Adana'da apartmanın havalandırma boşluğuna düşen yavru kedi kurtarıldı

7

Kahramanmaraş'ta yaklaşık 150 dönüm buğday tarlası yandı

8

Hatay'da seyir halindeki otomobil yandı

9

Isparta'da sağlık çalışanları Gazze için "sessiz yürüyüş" düzenledi

10

Kahramanmaraş'ta kaçak avlanan 6 kişi para cezası