Antalya'da "Komşu Ülkeler Gecesi" düzenlendi

Antalya

Antalya'da "Komşu Ülkeler Gecesi" düzenlendi

ANTALYA - Muratpaşa Belediyesince bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen "Yöreler ve Renkler Festivali"nde, "Komşu Ülkeler Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen gece, Antalya'da yaşayan yerleşik yabancıların kurduğu kültür derneklerinin dans gösterileriyle başladı.

Festivalde, stant açan Akdeniz Ukraynalılar Derneği ve Ukrayna Ailesi Derneğinden Sandra Yelahina, 8 yaşından beri Antalya'da yaşadığını belirtti.

El yapımı çanta ve sepet işçiliğiyle uğraştığını ifade eden Yelahina, Türkiye'nin her zaman kendilerine destek verdiğini kaydetti.

Kazakistan ve Avrasya Devletleri Dostluk ve Kültür Derneği üyelerinden Gulzhan Nurlan Kyzy da üç yıldır festivale katıldığını ve her yıl farklı insanlarla tanıştığını bildirdi.



Yurt Dünya 11.09.2025 13:10:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Atatürk'ün Silifke'ye gelişinin 101. yıl dönümü törenle kutlandı

2

İstikbal yeni sezon koleksiyonlarını İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergiliyor

3

İş Bankası'ndan uluslararası piyasalarda mavi tahvil ihracı

4

Yıldız Kaşifleri'nin ikinci dönemine 830 öğrencinin yer aldığı 167 takım başvurdu

5

Adana'da çocuklar kamyonlarla getirilen karla eğlendi

6

Hatay Valisi Masatlı, Yeşilay Şube Başkanı Kuyubaşıoğlu'nu kabul etti

7

Bucak Halk Kütüphanesi'ni geçen yıl 11 Bin 439 okuyucu ziyaret etti

8

Antalya'da sağanak ve fırtınanın etkili olduğu Kaş ile Manavgat ilçelerinde hasar tespiti yapılıyor

9

Karmod yağmur suyu hasadı depolama tankı projelerini sürdürüyor

10

Mersin Silifke'de sağanak ve dolu etkili oluyor