Antalya'da öğrenciler "Sevgi Kök Salsın" projesiyle otizme dikkat çekti

Antalya

Antalya'da öğrenciler "Sevgi Kök Salsın" projesiyle otizme dikkat çekti

ANTALYA - Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri, otizm farkındalık ayı kapsamında "Sevgi Kök Salsın" projesiyle otizme dikkat çekti.

Ramazan-Hatice Savaş Özel Eğitim Uygulama Okulu işbirliği içinde yürütülen projede üniversite öğrencileri, otizme yönelik farkındalığı artırmak ve toplumsal algıyı değiştirmek amacıyla çeşitli etkinlik gerçekleştirdi.

Öğrenciler, otizmli çocuklarla seramik atölyesinde el işi çalışma yaparak eserlerini sergiledi.

Daha sonraki süreçte öğrencilerin yararlanabilmesi adına meyve fidanı dikimi etkinliği yapıldı.

Avrupa Birliği projesi kapsamında okulu ziyaret eden Romanya heyetindeki öğretmenler de etkinliğe eşlik etti.

Proje kapsamında Nörolog Dr. Timur Yılmaz, kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde "Otizm ve Zihin: Neler Biliyoruz?" konulu seminer gerçekleştirdi.

Proje ekibinde yer alan Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencisi Beril Aslanyay, gazetecilere, projeye destek verenlere teşekkür ederek, "Birlikte ürettik, birlikte öğrendik." dedi.



Yurt Dünya 2.05.2025 12:46:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Bozyazı'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

2

Adana'da kamyonete ve iş yerinin duvarına çarpan otomobildeki çocuk öldü

3

Osmaniye'de 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

4

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada bir kişi yaralandı

5

Osmaniye’de 3 Araç Birbirine Girdi: 2 Ölü, 7 Yaralı

6

Yapı Kredi FRWRD Global 25 Demo Day etkinliği yapıldı

7

Futbol: Ziraat Türkiye Kupası

8

IAEE MECA 2025 Konferansı'nda enerji dönüşümü politikaları masaya yatırıldı

9

Bozyazı'da evde çıkan yangın söndürüldü

10

Mersin'de komşusu ve oğlu ile büfeciyi tabancayla öldüren zanlı tutuklandı