Antalya'da "sağlıklı turizm" belgeli otel sayısı artıyor

Antalya

Antalya'da "sağlıklı turizm" belgeli otel sayısı artıyor

ANTALYA (AA) - Antalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda hayata geçirilen Saglikli Turizm Belgelendirme Programi ile "Güvenli Turizm Sertifikasyonu" alan tesis sayisina 5 yildizli bir otel daha eklendi.

Kültür ve Turizm Bakanligi öncülügünde, Saglik, Ulastirma ve Altyapi, Içisleri ile Disisleri bakanliklarinin katkilari ve tüm sektör paydaslarinin is birligiyle baslatilan Saglikli Turizm Belgelendirme Programi'na dahil olan otellerin sayisi artiyor.

Kentte son olarak Belek Turizm Bölgesi'ndeki Susesi Luxury Resort Otel, sertifika alan konaklama tesisleri arasina katildi.

Otelin Genel Müdürü Çaglar Bayrakçi, gazetecilere yaptigi açiklamada, 1 Temmuz'dan itibaren misafir almaya baslayacaklarini söyledi.

Su anda iç pazardan rezervasyonlarin oldugunu dile getiren Bayrakçi, "Kazakistan'dan uçuslar basladi. 1 Temmuz'da Ukrayna'dan da uçuslarin baslamasiyla yabanci turistte de hareketlilik yasanacaktir. 15 Temmuz'dan sonra da Avrupa ülkelerinde kapilarin açilmasini bekliyoruz. Rusya pazarinin da 1 Agustos'ta baslayacagini biliyoruz. Temmuz sonuna dogru doluluk oranlarinin yüzde 25-40 arasinda seyretmesini umuyoruz." diye konustu.

- Otelde alinan önlemler

Otelin kalite müdürü Gülden Sevinç Duman ise sertifika kapsaminda tüm önlemleri aldiklarini bildirdi.

Misafirlerin otele girislerinde ateslerinin ölçüldügünü anlatan Duman, "Otelde herhangi bir vaka tespit edilmesi halinde misafir, olusturulan izolasyon odasina alinacak. Izolasyonda bulunan misafirlere temizlik ve teknik hizmet verecek ayri personel görevlendirdik." dedi.

Yiyecek ve içecek alanlarinda servisin personel tarafindan yapilacagini belirten Duman, misafirlerin büfeyle temaslarinin olmayacagini vurguladi.

Sosyal mesafe kurallari dogrultusunda hizmet vereceklerini aktaran Duman, "Ortak alanlarda bulunan çay ve kahve makinelerine misafirler temas etmeyecek. Mini kulüp ve spaya rezervasyon usulü misafir kabul edecegiz. Aralarda 30'ar dakikalik bos zaman birakip buralarda dezenfeksiyon çalismalari yapacagiz." diye konustu.



Yurt Dünya 23.06.2020 18:28:43 0

İlginizi Çekebilir

1

ÇÜ Rektörü Tuncel, Çocuk İyilik Merkezi'nde tedavi gören çocukları ziyaret etti

2

İskenderun'da çöplük alanda çıkan yangın söndürüldü

3

TÜBİTAK Başkanı Mandal, 26. Çevre Hizmet Ödülleri'nde konuştu:

4

Antalya'da sıcak hava etkili oluyor

5

Antalya'da halk otobüsünde çıkan yangın söndürüldü

6

Isparta'da yağmur suyu giderine düşen yavru köpek kurtarıldı

7

Antalya’da araçtan çıkarak seralara sıçrayan yangın söndürüldü

8

Pozantı'da "Dünya Çevre Günü" etkinliği düzenlendi

9

Kadavradan rahim nakliyle anne olan Derya Sert'in bebeği 4 yaşına girdi

10

Bozyazı'nda özel gereksinimli öğrencilere drama gösterisi sunuldu