Antalya'da "Sakin Mahalle" için pilot seçilen Yeşilbayır'da çalışmalara başlandı

Antalya

Antalya'da "Sakin Mahalle" için pilot seçilen Yeşilbayır'da çalışmalara başlandı

ANTALYA - Antalya'da Cittaslow Metropol Projesi kapsamında, Döşemealtı ilçesindeki Sakin Mahalle (Slow Neighborhood) programı için pilot mahalle seçilen Yeşilbayır'da çalışma başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yeşilbayır Mahallesi'nde yapılacak faaliyetleri planlamak ve yürütmek için düzenlenen toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, Dış İlişkiler Daire Başkanı Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç ve ilgili daire başkanlıklarında görevli personel katıldı.

Toplantıda, Cittaslow Metropol Projesi hakkında bilgi verilerek, Yeşilbayır Mahallesi'nde planlanan faaliyetlerin yol haritası belirlendi ve görev dağılımı yapıldı.

Tuncer, Uluslararası Cittaslow komitesine söz verdiklerini, Yeşilbayır dosyasını kriterlere uygun şekilde en kısa sürede tamamlayacaklarını ifade etti.

Uluslararası komitenin değerlendirmesinden sonra Cittaslow Metropol üyesi olacaklarını bildiren Tuncer, "Sakin Mahalle programını hayata geçirmemiz için hepimizin büyük çabası ve emeği olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Yeşilbayır Mahallesi'nde başlatılacak olan Sakin Mahalle programıyla çevresel, yerel ve kültürel değerlerin korunması, yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.



Yurt Dünya 25.07.2024 17:55:43 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME: Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki 8 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

2

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Yavuz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Antalya'da devrilen yolcu otobüsünün Isparta Otogarı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı

5

AK Parti Mersin Milletvekili Kıratlı kuvvetli yağıştan etkilenen ilçelerde inceleme yaptı

6

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

7

GÜNCELLEME - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

8

GÜNCELLEME 2- Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 9'a yükseldi

9

Türk savunma sanayisi ihracat odaklı büyümeyi sürdürecek

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremde hasar gören 500 Evler Sitesi'nin yerinde güvenli konutlar yükseldi