Antalya'da "Ulusal Yaşlılıkta Egzersiz ve Spor" sempozyumu düzenlendi

Antalya

Antalya'da "Ulusal Yaşlılıkta Egzersiz ve Spor" sempozyumu düzenlendi

ANTALYA - Antalya'da Akdeniz Üniversitesi ile Üretken Bilge Yaşlılar Derneği işbirliğiyle "Ulusal Yaşlılıkta Egzersiz ve Spor" sempozyumu gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen sempozyum, Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu'nda "Gerokinesiyoloji" temasıyla yapıldı.

Sempozyumda alanında uzman akademisyenler, egzersiz ve spor bilimleri alanında yaşlılara özgü bilimsel ve teknolojik gelişmeleri masaya yatırdı.

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tennur Yerlisu Lapa, buradaki konuşmasında, sempozyumun verimli ve etkili sonuçlar ortaya koyacağına inandıklarını söyledi.

Egzersiz ve sporun önemini vurgulayan Lapa, "Egzersiz ve spor hepimizin hayatında son derece önemli bir yere sahip ama sadece gençliğe mal olan bir konu değil. Yaşlı bireylerin de hem zihinsel hem de fiziksel gelişimleri açısından bunun son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sempozyum, bilgi birikimimizi paylaşmak, yeni araştırmalara ilham vermek, yaşlılıkta aktif ve verimli bir şekilde teşvik edici stratejiler geliştirmek gibi çok kıymetli bir amaca hizmet ediyor." diye konuştu.

Üretken Bilge Yaşlılar Derneği Başkanı Mustafa Cengiz Çöpelli ise devletin, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin yaşlılık alanında çeşitli çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Sempozyumun yaşlı yaşamına büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Çöpelli, şunları kaydetti:

"Üretkenliğimizi sürdürüyoruz ve yaşama katkı sunmaya devam ediyoruz. Yeniden yapılanmanın birinci alanı fiziksel yenilenmedir, egzersiz ve spor bu anlamda önemlidir. Bu düşüncelerle geleneksel hale getirmeye çalıştığımız sempozyumumuz, spor bilimcilerin katılımıyla yaşlı yaşamına destek sağlayacak ve onları çok ileri götürecek düzeydedir."

Çeşitli oturumlarla devam edecek sempozyum, yarın sona erecek.



Yurt Dünya 17.04.2025 18:53:45 0

İlginizi Çekebilir

1

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

2

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

3

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

4

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

5

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

6

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

7

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak

8

Mersin Valisi Toros, 11 aylık asayiş verilerini değerlendirdi:

9

Mersin'in Akdeniz ilçesinde alışveriş merkezleri denetlendi

10

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaşlarla buluştu