Antalya'da vatandaşlar TURKOVAC aşısına ilgi gösteriyor

Antalya

Antalya'da vatandaşlar TURKOVAC aşısına ilgi gösteriyor

ANTALYA - Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, kentte yerli aşı TURKOVAC uygulamasının sürdüğünü belirterek, şu ana kadar herhangi bir yan etkiye rastlanmadığını söyledi.

Başıbüyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yerli aşının uygulanmaya başladığını hatırlattı.

Vatandaşların TURKOVAC'a ilgi gösterdiğini ifade eden Başıbüyük, toplumda yerli ve milli olması nedeniyle onu bekleyen bir kesim olduğunu, bu kişilerin hızlı bir şekilde hastaneye başvurarak aşı olmaları gerektiğini vurguladı.

TURKOVAC'ın birinci ve ikinci doz ile hatırlatma dozu şeklinde uygulandığına dikkati çeken Başıbüyük, "TURKOVAC aşısı olan vatandaşlarda sıkıntı oluşturabilecek yan etkiyle karşılaşmadık." dedi.

TURKOVAC'ın hatırlatma dozu olarak önemli bir koruyuculuk sağladığına işaret eden Başıbüyük, "Omicron varyantının etkisinden kurtulmak için hatırlatma dozları çok önemli. Yoğun bakımda yatanların çoğu hatırlatma dozunu yaptırmamışlardan oluşuyor. Hatırlatma dozu yaptıranların hastane yatışları ve ölüm oranlarında ciddi azalma sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Halil Deveci (66) isimli vatandaş ise hatırlatma dozu olarak TURKOVAC'ı tercih ettiğini söyledi. Deveci, yerli aşıyı güvenilir bulduğunu ve çevresindeki herkese tavsiye ettiğini belirtti.

60 yaşındaki çiftçi Ahmet Kızıl ise TURKOVAC aşısı olmak için Gazipaşa ilçesinden 4 kişi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldiğini dile getirdi. Türk hekimlerine güvendiğini vurgulayan Kızıl, TURKOVAC aşısı yapıldığı için gurur duyduğunu dile getirdi.



Bölgeden 10.02.2022 18:01:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de seyir halindeki taksi, devrilen ağacın altında kaldı

2

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

3

Osmaniye'de devrilen yolcu otobüsündeki 3 kişi yaralandı

4

Osmaniyeli yargıçların görev yapacakları yeni yerleri belli oldu

5

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

6

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı

7

Osmaniye’de yolcu otobüsü devrildi, 3 yaralı

8

Osmaniye'deki uluslararası yarı maratona "21 Aralık en uzun gece" ayarı

9

Antalya'da park halindeki otomobile hafif ticari aracın çarpması sonucu 2 kişi yaralandı

10

Isparta'da dağlık alanda ölü bulunan çoban toprağa verildi