Antalyalı avukat koleksiyonunu yapmak istediği tespihin ustası oldu

Antalyalı avukat koleksiyonunu yapmak istediği tespihin ustası oldu

Antalyalı avukat koleksiyonunu yapmak istediği tespihin ustası oldu

ANTALYA (AA) - Antalyalı avukat İbrahim Alkan, üniversite yıllarında koleksiyonunu yapmaya çalıştığı tespihin ustası oldu.

Serik ilçesinde oturan 25 yaşındaki Alkan, İstanbul'da üniversitede eğitim gördüğü yıllarda tespih koleksiyonu yapmaya karar verdi. Bu sırada ustası Feti Bulut ile tanışan Alkan, tespih yapımına merak sardı.

Tespih yapımını öğrenen Alkan, üniversite yıllarında harçlığını da bu işten çıkardı. Üniversiteden mezun olduktan sonra memleketine dönerek mesleğini yapan Alkan, kurduğu atölyede akşamları kehribar, kuka, boynuz, fildişi ve ağaçlardan tespih üretiyor.

Alkan, AA muhabirine, tespih yapmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Atölyesinde günün stresini attığını anlatan Alkan, uğraşının, hobiden ziyade vazgeçilmezleri arasında olduğunu dile getirdi.

Ticari bir amaç gütmediğini belirten Alkan, "Yaptığım tespihlerden koleksiyonumu oluşturuyorum. Tespih yapımında doğal malzemeler kullanmaya dikkat ediyorum. Bazen yaptıklarımı görünce içimi huzur kaplıyor." dedi.

Alkan, insanların günün stresinden çeşitli etkinliklerle uzaklaşabileceğini kaydetti.






Yurt Dünya 30.01.2021 13:01:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de terör örgütü DEAŞ operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

2

Mersin'de terör örgütü DEAŞ operasyonunda yakalanan 10 zanlıdan 7'si tutuklandı

3

Gereksiz kullanılan antibiyotik direnç gelişimini hızlandırıyor

4

Hatay'da mobilya imalatçıları 7 yıl sonra ilk kez yapılacak fuarda ürünlerini tanıtacak

5

Balkan şampiyonu genç güreşçi, hedefine Avrupa ve dünya şampiyonluklarını koydu

6

Osmaniye'deki Kastabala Antik Kenti'nde 5 mask kabartması daha bulundu

7

Türkiye 121 ülkeye tohum ihraç ediyor

8

Babacan Yapı'dan kasım ayı konut kampanyası

9

Adana'daki suç örgütüne yönelik soruşturmada 7 zanlı daha tutuklandı

10

Finike'de Gazze için yardım toplandı