Antalya'nın iç sularında kaçak balık avına dronlu takip

Antalya

Antalya'nın iç sularında kaçak balık avına dronlu takip

ANTALYA - Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, av yasağının başladığı dönemlerde iç sularda dronlu denetimler gerçekleştirerek kaçak balık avcılığının önüne geçmek için mücadele ediyor.

Ekipler, av yasağının başladığı dönemlerde baraj, nehir, dere, gölet başta olmak üzere tüm iç sularda dronlu denetimlerini artırdı.

Gazipaşa'dan Kaş ilçesine kadar Antalya'nın tüm ilçelerindeki iç sularda havadan görüntüleme yapan ekipler, kaçak balık avcılığı yapanları tespit ediyor.

Su ürünleri avcılığının devamına katkı sunmayı hedefleyen ekipler, 1,5 kilometrelik alanı gece ve gündüz dronlarla tarayabiliyor. Sürdürülebilir balıkçılık için herkesin av yasağına uymasını isteyen ekipler, iç sularda yoğun mesai harcıyor.

Geçen sene 7409 dronlu denetim yapan ​Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, tespit ettikleri 85 kaçak avcıya 378 bin 735 lira idari ceza uyguladı.

Dronlu denetimler artınca kaçak balık avcılığının da azaldığı ifade edildi.



Yurt Dünya 20.05.2024 13:50:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı

2

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

3

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

4

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

5

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

6

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

7

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

8

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi

9

Futbol: Trendyol 1. Lig

10

Karsan, ILO ve Borçelik işbirliğiyle meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak