Antalya'nın Söbüçimen Yaylası'nda karla mücadele çalışmaları sürüyor

Antalya

Antalya'nın Söbüçimen Yaylası'nda karla mücadele çalışmaları sürüyor

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Gündogmus ilçesindeki 2 bin 500 rakimli Söbüçimen Yaylasi'nda yer yer 8 metreyi bulan karla kapli yollar, ekipler tarafindan yazin yaylalara göçen hayvancilarin ulasimina açilmaya çalisiliyor.

Antalya Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, 25 kisilik ekibin Toros Daglari'nin eteklerindeki Söbüçimen Yaylasi grup yollarinda is makineleriyle karla mücadele çalismalari sürüyor.

Ekim ayindan mayisa kadar yaklasik 7 ay karla kapli olan 30 kilometrelik yolda çalismalarini sürdüren kirsal hizmet ekipleri, yolun 15 kilometrelik kismini ulasima açti.

Özellikle hayvancilikla ugrasanlarin yazin mera olarak kullandigi 26 yaylayi birlestiren grup yolunun, yörüklerin göç zamanina yetistirilecegi bildirildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Alanya Çakallar Mahalle Muhtari Memis Sahin, yol açma çalismalarindan duydugu memnuniyeti dile getirerek, "Bizim yaylalarimiz burasi. Toroslara çikiyoruz. Bizim mahallemiz yörük köyü ve hayvancilikla ugrasiyoruz. Bir an önce yaylaya çikmak istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Manavgat Karakaya Mahallesi sakinlerinden Mehmet Ali Göktas ise belediye yetkililerine ve ekiplere tesekkür ederek, "300-400 koyunum ve kuzum var. Yaylaya mayis içinde geliyorum, eylül gibi dönüyorum. Burada peynir yapiyoruz, yogurt yapiyoruz, hayvanlarimizi otlatiyoruz." ifadelerini kullandi.



Yurt Dünya 30.04.2020 19:15:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da boğulma tehlikesi geçiren kişi kurtarıldı

2

Antalya Vali Vekili Arat, Kurban Bayramı dolayısıyla ziyaretlerde bulundu

3

Antalya'da tartıştığı oğlunu tabancayla vurarak öldüren baba tutuklandı

4

Serik'te bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediyesinden ücretsiz ulaşım hizmeti

6

Burdur'daki trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

7

Adana'da yapımı süren restoranda yangın çıktı

8

Antalya sahillerinde Kurban Bayramı'nın ilk günü yoğunluk yaşanıyor

9

Mersin'de hayvan pazarlarında bayram yoğunluğu yaşanıyor

10

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de kurban keserken yaralananlar hastaneye başvurdu