Antalyaspor Teknik Direktörü Tuna: "Lige iyi başlamak istiyoruz"

Antalyaspor Teknik Direktörü Tuna:

Antalyaspor Teknik Direktörü Tuna: "Lige iyi başlamak istiyoruz"

ANTALYA (AA) - Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, oynayacaklari hazirlik maçlari ile lige en iyi sekilde hazirlanmak istediklerini söyledi.

Tuna, yaptigi açiklamada, istedikleri seviyeye gelmek, oyunun ve oyuncularin gelisimini tamamlamak için zamana ihtiyaçlari oldugunu belirtti.

42 lig haftasinda 40 maçi yapmanin futbolcularin daha önce hiç karsilasmadigi bir durum oldugunu ifade eden Tuna, "Oynayacagimiz hazirlik maçlari ile lige iyi baslamak istiyoruz. Geçen sezonki maç dönemleri ve oyuncularin oynadiklari maç sayilari anlaminda hiç yasanmayan bir sezonu geride biraktik. Bu sene ise ayni periyodun tam tersi olarak bir takvim yasayacagiz." diye konustu.

Tuna, geçen sezon 20 maç ve üzerinde forma giyen sadece 5 oyuncularinin oldugunu hatirlatti.

Bu sezon görev dagilimi anlaminda çok fazla oyuncuya sans verilecek olsa da istikrar anlaminda sorun yasanabilecegini savunan Tuna, "Takimlari en çok zorlayacak olan durum budur. 40 maçi hiçbir oyuncumuzun oynayamayacagini öngörüp, sakat ve cezalilari da varsayarak, mevcut durumumuzla ilgili tespitlerde bulunuyoruz. Hazirlik asamamizi bu durumun teshis ve tedavisi için degerlendiriyoruz." ifadelerini kullandi.

Fikstürün maç sirasini degerlendirmek yerine takvimi degerlendirmenin daha dogru olacagini anlatan Tuna, sikisik bir karsilasma trafigi olacagina dikkati çekerek, "Bu durum tüm takimlar için geçerli. Hazirlanamamis olmak, transferlerin tamamlanamamis olmasi, çok degiskenlikler getirecektir. Hem oyunumuzu hem de oyuncularimizin takima katkilarini düsünürsek, bu sezonun çok verimli olacagini öngörebiliyoruz." seklinde konustu.


- "Acele etmiyoruz, sabirliyiz"


"Eksik bölgelerimizin farkindayiz ve yeni transferler olacak." diyen Tuna, sözlerini söyle sürdürdü:

"Savunmada oyuncu sayisinda eksigimiz var. Yeni transferlerin yani sira altyapimizdan oyuncular dahil ettik. Gençlerin de sans bulacagi bir sezon olacak. Transferin her dönem takip edilmesi gereken bir çalisma oldugunu biliyoruz. Acele etmiyoruz, sabirliyiz. Tabii ki gelen oyuncu sayisi giden oyuncu sayisinin altinda ama kadro yetersizligimiz yok. Gelecek oyuncularimizla birlikte sezona iyi bir baslangiç yapacagimiza, fikstürün ilk 7-8 haftasinda istedigimiz seviyeye gelecegimize inaniyoruz."

Tuna, 31 Agustos'ta Fenerbahçe ile yapacaklari maçla baslayacak The Land of Legends Cup turnuvasi için ise, "Iyi bir turnuva olacak. Ligin baslamasina iki hafta kala iki hazirlik maçi yapacak olmamiz, kendimizi görmemizi ve eksiklerimizi fark etmemizi saglayacak. Umariz bizim adimiza sakatliksiz bir süreç olur. Çok degerli bir turnuva olacak. Oyun ve motivasyon anlaminda bize çok faydali olacagini düsünüyorum." degerlendirmesinde bulundu.




Bölgeden 28.08.2020 18:04:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da yaralı halde bulunan yabani kuşlar tedavi edilip doğaya salındı

2

Mersin Milli Eğitim Müdürü Durmuş, çilek hasadına katıldı

3

Kahramanmaraş'ta üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

4

Hatay'da seyir halindeki ambulansta yangın çıktı

5

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz engelli bireylerle buluştu

6

Hatay'da 281 sikke ele geçirildi

7

Adana'da otomobilin çarptığı bisikletli öldü

8

Kahramanmaraş'ta motosiklet sürücülerine reflektif yelek dağıtıldı

9

Çukurova'da çiçekler Anneler Günü için hazırlanıyor

10

Kahramanmaraş'ta dron destekli kaçak av denetimi yapıldı