Antalyaspor, yeni sezona "lige değer katan takım olma" hedefiyle hazırlanıyor

Antalyaspor, yeni sezona

Antalyaspor, yeni sezona "lige değer katan takım olma" hedefiyle hazırlanıyor

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, Süper Lig'e deger katan bir takim olmak istediklerini söyledi.

Tuna, AA muhabirine yaptigi açiklamada, potansiyeli çok yüksek bir kent olan Antalya'yi, sportif basariyla da yukarilara tasimak istediklerini belirtti.

Kirmizi-beyazli takimin her yil Avrupa'da yer almasinin istendigine dikkati çeken Tuna, "Bunu yillara yaymak gerekiyor. Bu sene Avrupa hedefini yakalasak bile gelecek sezon onun çok altinda bir takim degeri bulabilirsiniz. Türkiye ligi böyle bir lig. Hedeflerin erken konuldugu, sürekliligin yasanmadigi, sürecin degil sonucun önemli oldugu bir lig yasiyoruz." diye konustu.

Geçen yila göre takim bütçesini yüzde 20-30 asagiya çekmek zorunda kaldiklarini aktaran Tuna, iyi yönetilen bir kulüp olduklarini ve bu istikrarla hedefleri yakalayabileceklerini dile getirdi.

Tuna, "Sadece Antalya'ya degil ülke futboluna, lige deger katan bir Antalyaspor olmak istiyoruz. Bu hedefle çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.


- "Antalya'nin inanilmaz güzellikleri var"


Antalyaspor'a geçmis yillarda Samuel Eto'o ve Samir Nasri, son olarak da Lukas Podolski gibi yildizlarin geldigine isaret eden Tuna, söyle devam etti:

"Antalya'nin inanilmaz güzellikleri var. Müthis bir cografya. Burada yasadigimiz için çok sansliyiz. Antalyaspor'un marka degeri yüksek bir sehri var. Her oyuncunun oynamak istedigi, ailesinin, çocuklarinin yasayabilecegi sosyal bir sehir. Inanilmaz bir taraftar var. Kulüp, tesisler güzel. Iyi yönetiliyor. Gelen büyük futbolcularin da burayi tercih etmesinin en büyük nedeni bunlar. Bize olan talepleri de görüyoruz. Çok daha iyi kadrolar kurulabilir. Çok iyi oyuncular gelebilir ama bu ekonomik anlamda süreç gerektiriyor."


- "Geçen yil 19 oyuncumuz gol atti"


Daha fazla puan ve skor arayan bir takim olacaklarini anlatan Tuna, özellikle gol noktasindaki üretenliklerine dikkati çekti.

Geçen yil ligin en fazla topla bulusan takimlarindan olduklarina deginen Tuna, sözlerine söyle sürdürdü:

"Hazirlik evresinde hem kontra ataklarla hem de pas oyunuyla oynayabilen bir takim görüntüsü sergilemeye çalistik. Iyi savunma yapmadiginiz zaman hücum sansina sahip olamiyorsunuz. Gol yollarinda etkili olabilecek Dever Orgil, Serdar Özkan, Sidney Sam gibi oyunculari transfer ettik. Genç Gökdeniz de geçen yil çok gol atti. Bu oyuncularimizin bize katkisi çok önemli. Geçen yil 19 oyuncumuz gol atti. Ayni çesitliligi bu yil da yakalamaliyiz. Bunu yakalayamazsak forvet oyuncularinin açigi kapatmasi gerekiyor."

Taraftarlarin kendileri için itici bir güç oldugunu dile getiren Tuna, geçen yil taraftarin büyük destegini gördüklerini vurguladi.

Taraftarlarin enerjisini stadyumda olmasalar da hissettiklerini belirten Tuna, "Pandemi nedeniyle belki yanimizda olmayacaklar ama desteklerini hissedecegiz. Saglik her seyden önemli. Taraftarlarimizi bu yil mutlu etmek için elimizden geleni yapacagiz." diyerek sözlerini tamamladi.




Bölgeden 9.09.2020 13:41:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da "Ben Buradayım" Projesi'nin kapanış programı yapıldı

2

Hatay'da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında 29 şüpheli yakalandı

3

Belen'de LGS sınavına hazırlanan öğrencilere motivasyon ziyareti

4

Adana'da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

5

Hatay'da öğretmenlerden oluşan koro konser verdi

6

Erzin'de bir evde çıkan yangın hasara neden oldu

7

Arsuz'da besi çiftliği açılışı ve sera temel atma töreni düzenlendi

8

Depremlerden etkilenen İskenderun'da duvarlara ressam dokunuşu

9

Hatay'da su kuyusuna düşen kişi kurtarıldı

10

Kahramanmaraş'ta park halindeki araç yandı