Artan çiçek satışları Hatay’da bu sefer yüz güldürmedi

Artan çiçek satışları Hatay’da bu sefer yüz güldürmedi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından mezarları için alınan çiçekler, esnafın da yüreklerini yaktı. 
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da on binlerce kişi hayatını kaybetti. Cenazelerin toprağa verilmesinin ardından ise yakınları tarafından mezarlara çiçekler alınmaya başlandı. Çiçekçilerin işlerinde artış olsa da vatandaşları için yürekleri sızlıyor. Bir kar gütmeden gelenlere yardımcı olmaya çalışan çiçekçi esnafı 5 ile 50 lira arasında satış yapıyor. 
“Zorumuza gitti ama yapacak bir şey yok” 
Çiçek satan Turgut Kavuk, yaşanan depremden dolayı üzgün olduklarını ifade ederek, “Deprem oldu. Çok insanımız öldü. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Mezarlar çoğaldı. Gelip mezarlar için çiçek alıyorlar. Elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Bu verdiğimiz çiçekler buranın mevsimine uygun kalıcı. Mezar çiçeklerin üretimini biraz daha çoğalttık. 5 liradan 50 liraya kadar çiçek var. Alış fiyatına yakın veriyoruz. Şu zamanda elimizden geldiğince birbirimize destek oluyoruz. İlk günden beri almaya başladılar. Zorumuza gitti ama yapacak bir şey yok.” 
 



Bölgeden 28.04.2023 14:22:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir'e İspanya'dan "Mesleki Liyakat Ödülü"

2

VavaAI Fiyat Endeksi'nin Kasım 2025 sonuçları yayımlandı

3

Deloitte 2025 C-Suite Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

4

EY Küresel Risk Dönüşümü Araştırması yayımlandı

5

Aydıncık Kaymakamı Mehmet Çelik'e ziyaret

6

Türkiye Sigorta'nın peşin fiyatına taksit kampanyası devam ediyor

7

Huawei FreeClip 2 kulaklık modelini Türkiye'ye getirecek

8

Piapiri "En İyi Kurum İçi Girişimcilik Projesi" ödülüne layık görüldü

9

Bozyazı'da anaokulu öğrencileri ailelerini resmetti

10

Devlet desteğiyle Trabzon hurması cipsi üreten kadın girişimci, istihdam ve kapasitesini artırdı