“ASEAN Haftası” etkinlikleri başladı

“ASEAN Haftası” etkinlikleri başladı

“ASEAN Haftası” etkinlikleri başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) ev sahipliğinde Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği tarafından düzenlen “ASEAN Haftası” etkinlikleri başladı.

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği tarafından düzenlenen “ASEAN Haftası” etkinlikleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) ev sahipliğinde başladı. 4 gün sürecek olan etkinlikler çerçevesinde; resim sergisi, el işleri masaları, yemek tanıtımı ve film gösterimi gibi etkinlikler sergilenecek. YTB binasında düzenlenen etkinliğe, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın yanı sıra YTB Başkanı Abdullah Eren, ASEAN üyesi olan Tayland Krallığı, Endonezya Cumhuriyeti, Kamboçya Krallığı, Brunei Darussalam, Vietnam, Singapur, Filipinler, Malezya Krallığı gibi üye ülkelerin Ankara Büyükelçileri de katıldı.

"Toplumlarımızın birbirlerini tanımalarını sağlamak ve ileriye dönük bir dayanışma göstermek nihai hedefimizdir"
ASEAN ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın amaçları doğrultusunda benzerlik gösterdiğini ifade eden YTB Başkanı Abdullah Eren, “Başkanlığımız da ASEAN’ın kendisi için belirlediği amaçlar doğrultusunda; diğer ülke ve topluluklar ile ekonomik, sosyal, kültürel, teknik ve eğitim alanlarında işbirliği yapmaya gayret etmektedir. Faaliyetlerimiz bazı coğrafyalarda diaspora politikalarına ağırlık verirken, bazı coğrafyalarda ise ortak mirasın işlenmesine veya eğitim desteklerine ağırlık vermektedir. Her halükarda kamu diplomasisi çerçevesinde toplumlarımızın birbirlerini tanımalarını sağlamak ve ileriye dönük bir dayanışma göstermek nihai hedefimizdir. Çalışmalarımızı sürdürdüğümüz bölgelerdeki kamu veya sivil toplum örgütlerinin mevcut bağlarımızı güçlendirdiği kanısındayız” diye konuştu.


Güncel 25.10.2022 19:31:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

2

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

3

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

4

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

5

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

6

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

7

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

8

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

9

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

10

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak