Aslına uygun olarak restore edilen Ahi Evran türbesi dualarla açıldı

Aslına uygun olarak restore edilen Ahi Evran türbesi dualarla açıldı

Aslına uygun olarak restore edilen Ahi Evran türbesi dualarla açıldı

Kütahya’da 16. yüzyılda inşa edilen Ahi Evran Türbesi, İl Özel İdaresi tarafından aslına uygun restore edilerek günümüze kazandırıldı.
Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Ali Çelik, “Bize ait olan değerin nezih bir görünüme kavuşması için güç birliği yaparak süreci tamamladık. Bizden sonraki nesillere bırakmamız gereken izler bunlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Anadolu’nun Türkleşmesinde ve ilelebet Türk kalacak olmasındaki yapı taşlarının ahilik üzerine kurulmuş bir süreç olduğunu ifade eden Vali Çelik, “Ahilik; esnaf kültürü, onların bıraktığı izler, komşusunun kapısına göz kulak olma duygusu gibi birçok erdemin yaşama geçmesi için bir mihenk taşı” dedi.
Ecdat yadigarı eserleri korumanın herkesin boynunun borcu olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Yapmak yetmiyor, gelecek nesillere temiz şekilde aktarılması için korunup zarar vermeden ömrünün uzatılması gerekiyor. Sayın Valim ve ekibimiz yaptı, korumak mahallemize düşüyor” ifadelerini kullandı.
Vali Ali Çelik, törende ilin kalfası seçilen Berat İdeci ve ilin çırağı Bilge Eray’ı tebrik ederek hediyelerini verdi. İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın dualarının ardından türbenin açılışı yapıldı.


Güncel 16.09.2022 19:14:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde konuştu:

2

Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar yeniden görevine seçildi

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan 117 saat sonra kurtarılan Zeliha, öğretmenlik hayaline protez bacakla ilerliyor

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde hasar gören Kahramanmaraş'taki altyapı sil baştan yapılıyor

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Sağlıkçı olarak geldiği deprem bölgesine 21 kütüphane, 135 bin kitap kazandırdı

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremden sonra inşa edilen hastanede 2 yılda 73 bin ameliyat gerçekleştirildi

7

Türk savunma sanayisi 2026 yılında da hız kesmeyecek

8

Adana'da bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı

9

Hatay'da istinat duvarının çökmesi 6 araçta hasara yol açtı

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş'ta anahtar teslim töreninde konuştu: