Atık malzemeler öğrencilerin ellerinde ikinci bir hayata kavuştu

Atık malzemeler öğrencilerin ellerinde ikinci bir hayata kavuştu

Atık malzemeler öğrencilerin ellerinde ikinci bir hayata kavuştu

DENİZLİ – Denizli’de Merkezefendi Naile Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından atıl malzemelerden yapılmış eserlerin yer aldığı sergi beğeni topladı.

Denizli’de Merkezefendi Naile Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Dönüştürülebilir Sanat- Geri Dönüşüm” sergisinin açılışını, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici yaptı.

Çevre bilincinin sanatla iç içe geçtiği eserlerin önemini vurgulayan Müdür Ekici, konuşmasında; “Atıkların sürdürülebilir bir çevre için geri dönüşüme kazandırılması bilinciyle beraber doğayı koruma konusunda öğrencilerimizin hassasiyetlerinin artırılmasına katkı sağlayacak bir sergi açılışındayız.
Sıfır atık bilinciyle oluşturulmuş mekânların sayısını tüm okullarımızda yaygınlaştırıyoruz. Bakanlığımızın gösterdiği hızlı reaksiyona aynı hızla adapte olarak tüm eğitim kademelerinde çevreci fikirleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerimiz de farkındalık düzeylerini hazırladıkları bu sergi ile taçlandırdılar. Emeği geçen kıymetli idarecilerimiz, değerli öğretmenlerimiz, öğrenci ve velilerimize içtenlikle teşekkür ediyorum.” dedi.
Dönüştürülebilir Sanat- Geri Dönüşüm Sergisi; okul müdürlüğünün koordinatörlüğünde, görsel sanatlar öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerin hazırlamış olduğu ‘Dönüştürülebilir Sanat’ üretimlerinden ve yine biyoloji öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerin hazırlamış olduğu ‘Geri Dönüşüm’ eserlerinden oluşuyor.
Açılışın ardından Müdür Ekici, sergiyi gezerek tek tek tüm öğrencilerden eserler ve yapım süreçleri hakkında bilgiler aldı.


Güncel 8.06.2022 07:27:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı