Atlı birlik Ahlat’ta ’şaha’ kalktı

Atlı birlik Ahlat’ta ’şaha’ kalktı

Atlı birlik Ahlat’ta ’şaha’ kalktı

Nevşehir’den Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesine gelen atlı birlik şenliklere renk katarken, vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor.
Ahlat ilçesindeki Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü kutlamaları renkli görüntülerle devam ediyor. Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığından gelen atlı jandarma birliğindeki 8 at ve 8 binici kutlama alanında görev yapıyor. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan atlı birlik, etkinlik alanına hakim bir bölgede şaha kalkarak halkı selamladı.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türklerin Anadolu’ya giriş kapısı ve "Anadolu’nun tapusu" olarak nitelendirilen Ahlat’ta "1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı"nın kurulduğu ve birbirinden renkli etkinliklerin yapıldığı Çarho mevkiine gelen vatandaşlar, atlı birliğin görev almasını beğeniyle karşıladı. Etkinliklere katılan birliğin renkli görüntüler oluşturduğunu dile getiren vatandaşlar, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı beklediklerini söylediler.


Güncel 24.08.2020 17:57:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da seyir halindeki tankerde başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangın söndürüldü

2

Sinemanın usta ismi Türkan Şoray "İyilik Korosu" ile sahneye çıktı

3

Basketbol: FIBA Şampiyonlar Ligi

4

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Antalya'da temaslarda bulundu

5

Antalyaspor, Kocaelispor maçının hazırlıklarını sürdürdü

6

Antalya'nın tescilli portakalları tanıtıldı

7

Mersin'de bir çiftçinin çamurlu ayakkabısını çıkararak markete girmesi kameraya yansıdı

8

Isparta'da 17 yaşındaki genç yazar 4. kitabını fuarda tanıtıyor

9

Antalya'yı merak eden Nevşehirli öğrenci, Milli Eğitim Müdürünün misafiri oldu

10

Antalyalı firma "şifalı bitkileri" 40 ülkeye ihraç ediyor