ATO’dan tacirlerin kullandığı elektrik ve doğal gaza da indirim talebi

ATO’dan tacirlerin kullandığı elektrik ve doğal gaza da indirim talebi

ATO’dan tacirlerin kullandığı elektrik ve doğal gaza da indirim talebi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, sanayi sektöründe daha önce gerçekleştirilen doğalgaz indirimi ile dün açıklanan elektrik indiriminin ticari işletmeler için de uygulanması gerektiğini söyledi.
ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ın dün, ”elektrik tavan fiyatını aşağı çektiklerini ve bu düzenlemeyle sanayi kuruluşlarında elektrik bedelinin Şubat’tan itibaren yüzde 12 düzeyinde düşeceğini” bildirmesinin, sanayi üretimi açısından sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti. Sanayide kullanılan doğalgaza daha önce indirim yapıldığını hatırlatan Baran, “Doğalgaz ve elektrik tüketim bedellerinin indirilmesiyle sanayide üretim maliyetleri aşağı çekildi. Üretim maliyetlerinin düşürülmesi, sanayimizin rekabet gücü, fiyatlama ve enflasyonla mücadele açısından olumlu bir gelişmedir” dedi.
Sanayi sektörüne sağlanan bu indirimin ardından ATO üyelerinin de indirim talebini dile getirdiklerini bildiren Baran, şunları söyledi:
“Elektrik ve doğalgaz faturalarının yüksekliği ticari işletmelerimiz açısından da problem. Sanayide bu iki girdi maliyetleri nasıl etkiliyor ise ticari işletmelerde de işletme giderlerini etkiliyor. Elektrik ve doğalgaz faturaları işletme giderlerinin büyük bölümünü oluşturuyor. Özellikle hizmet sektöründe işletmelerimiz, fiyatları yükseltmemek ile fatura ödemek arasında sıkıntıya giriyor. Türkiye ekonomisi bir bütündür, işletmeleri birbirinden ayırmadan, sanayi işletmelerine uygulandığı gibi ticari işletmelere de indirimli doğalgaz ve elektrik tüketimi imkânı sağlanmalıdır.”


Güncel 27.01.2023 15:30:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı