Ay-yıldız desenli ineğini kimseye satmıyor

Ay-yıldız desenli ineğini kimseye satmıyor

Ay-yıldız desenli ineğini kimseye satmıyor

Samsun’da hayvancılıkla uğraşan bir kişi sırt kısmında ay-yıldız deseni bulanan "Cemre" isimli ineğini kimseye satmıyor. Desenden dolayı ilgi çeken ineğe farklı miktarda paralar verilse dahi sahibi satışa çıkarmıyor.
Samsun’un Kavak ilçesi Mahmutlu Mahallesi’nde 20 senedir hayvancılıkla uğraşan 33 yaşındaki Murat Kocaman, sırtında ay-yıldızlı bir deseni olan "Cemre" isimli bir ineğe sahip. 2 buçuk yaşında ve 450 kilogramlık ağırlığındaki inek, görenleri şaşkına çeviriyor. Kurban Bayramı yaklaşırken birçok kişinin talip olduğu ineği sahibi kimseye satmıyor.

"100’lerce kişi istedi"
Düveyi özel olarak baktığını söyleyen Murat Kocaman, "Bu hayvanımız 2 yıldır bizde. Yoldan geçerken otlamadaydı. Gördüm ve beğendim. ’Değeri neyse ver’ bize bunu dedim. Fiyatı önemli değil bakacak mısın, satacak mısın dedi. 2 yıldır ben bakıyorum. Geçen yıldan günümüze kadar 100’lerce kişi istedi. Kimseye satmadık. Ay- yıldız simgesini taşıyan bir gururumuz. Türkiyemizin gururudur. Çok isteyen oldu ama biz adama dedik ki böyle bir hayvanın değeri 10 bin TL ise ben satmamak için 500 bin TL istedim. Adam da fiyat veremedi. Bunu çok özel besliyoruz. Çok seviyoruz" dedi.


Güncel 24.06.2021 09:50:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta sağanak etkili oldu

2

Hatay'da kadınların yaptığı süt reçeli sofraları süslüyor

3

Pozantı Belediye Başkanlığı Koşusu'nu jokeyliğini Halis Karataş'ın yaptığı "Kocaefe" kazandı

4

Kepez'e hayvan barınağı yapılacak

5

Bakan Kurum'dan Hatay ziyaretine ilişkin paylaşım:

6

Türk kültürüne ait motifler, Hasan ustanın 29 yıllık emeğine ilham veriyor

7

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı

8

Türkiye'den yurt dışına sebzede en çok domates, salatalık ve biber tohumu gönderiliyor

9

Yapay zekayla oluşturulan sahte hasar görselleri, aynı teknolojiyle çözümleniyor

10

Bucak'ta emekli resim öğretmeni elektrik trafolarını süslüyor