Aydın Büyükşehir Belediyesi Korosu türküleri ’+1 farkla’ seslendirdi

Aydın Büyükşehir Belediyesi Korosu türküleri ’+1 farkla’ seslendirdi

Aydın Büyükşehir Belediyesi Korosu türküleri ’+1 farkla’ seslendirdi

Aydın Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Bahara Merhaba konseri düzenledi. Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen konser Şef Özcan Yılmaz yönetiminde düzenlenirken, konserin yıldızı down sendromlu Tuğçe Akar oldu.

Tüm yörelerden eşsiz eserlerin seslendirildiği konser iki bölümden oluştu. 28 eserin koro ve solo olarak seslendirildiği konserin yıldızı ise +1 farkla Tuğçe Akar oldu. Koronun ortasında yerini alan ve tüm eserleri seslendiren Akar’ın performansı, izleyiciler tarafından da büyük beğeni ile karşılandı.

Vatandaşlar konsere yoğun ilgi gösterdi
Konsere yoğun bir ilgi gösteren salonu dolduran vatandaşlar, türkülerle "Bahara Merhaba" dedi. Aydın yöresinden ’Abalımın Cepkeni’ ve ’Oy Mendirez Bulanık Mendirez’ Muğla yöresinden ’Deniz Üstü Köpürür’ Muş yöresinden ’Mektebin Bacaları’ Azerbaycan Halk Müziğinin en güzel örneklerinden biri olan ’Dut Ağacı Boyunca’ gibi onlarca türkü hep bir ağızdan söylendi. Konser, Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen, ’Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ isimli eserle büyük coşku içinde sonlandırıldı. Vatandaşlar etkinliğin düzenlenmesinden ve sanata verilen destekten dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.


Güncel 5.03.2022 14:22:55 0

İlginizi Çekebilir

1

EY-Parthenon'un Türkiye İnşaat Sektörü Görünümü çalışması yayımlandı

2

Türkiye Kadın Girişimci Akademisi Ordu mezunlarını verdi

3

Adana'da "Ulusötesi Etkileşimlerde Uluslararası Arena Diplomasi Zirvesi" başladı

4

Osmaniye'de yangından etkilenen 45 hektarlık alan 7 bin 500 fidanla yeşertilecek

5

QNB Türkiye küresel ölçekte ilk İklim Geçiş Tahvil ihracını gerçekleştirdi

6

Hatay'da anne adayları doğum korkularını gebe okulundaki eğitimlerle aşıyor

7

Doğu Akdeniz'in derinliklerine inen dalgıçlar canlıların renkli dünyasını görüntüledi

8

SYS Grup Türk savunma sanayisini Baltık bölgesinde temsil edecek

9

Burdur'da 3 aracın karıştığı kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

10

Türk yazılımcı ve tasarımcılar İstanbul'da ödüllendirildi