Aydın’da 501 bin sazan su ile buluştu

Aydın’da 501 bin sazan su ile buluştu

Aydın’da 501 bin sazan su ile buluştu

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yaban su hayatının devamlılığını sağlamak, biyoçeşitliliğinin ve balık popülasyonunun artması amacıyla 501 bin 680 sazan balığı 11 adet baraj gölü, göl ve gölete bırakıldı.

Su kaynaklarında balık popülasyonunun korunması ve devamlılığının sağlanması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ’Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Aydın’da 501 bin 680 adet sazan balığı yavrusu suyla buluşturuldu. Temin edilen pullu sazan yavruları, Bozdoğan, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Söke, Sultanhisar ve Yenipazar ilçelerinde bulunan 11 kaynağa bırakıldı. Aydın İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Beklenen faydanın sağlanabilmesi ve balıkçılığın sürdürülebilir olması için kaynaklara bırakılan balıkların en az bir kez üremesine imkan tanınması, bu süreyi geçiren balıkların da 40 cm den küçük boyda avlanmaması ve 5/2 numaralı Amatör Amaçlı Avcılığı Düzenleyen Tebliğ ile belirlenen av aracı, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması büyük önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.


Güncel 18.08.2021 12:24:56 0
Anahtar Kelimeler: aydın’da 501 bin sazan su ile buluştu

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı