Ayvacık’ta 7 dakikada toprak analizi yapılıyor

Ayvacık’ta 7 dakikada toprak analizi yapılıyor

Ayvacık’ta 7 dakikada toprak analizi yapılıyor

Ayvacık ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ndeki dijital toprak analiz cihazı, laboratuvar ortamında yaklaşık 10 gün sürdüğü belirtilen analiz süresini, 7 dakikaya düşürdü. Cihaz, kızılötesi ışınlarla topraktaki bitki besin elementlerinin tespitini yapıp, üreticiye gübreleme tavsiyesinde de bulunuyor.
Ayvacık ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne kazandırılan dijital analiz cihazı, kızılötesi ışınlar sayesinde topraktaki bitki besin elementlerinin tespitini yapıyor. Ayrıca üreticiye gübreleme tavsiyesinde de bulunan dijital cihaz, toprak analizi süresini de 7 dakikada tamamlıyor. Elde edilen sonuçlar üreticiye bildiriliyor. Üreticiler, topraklarının analizi isterse toprağını Ayvacık ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne getirerek, isterse de kendi tarlasında yaptırabiliyor. Toprak analizi için Ayvacık ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bildirmek yeterli oluyor.
Toprak analiz cihazı hakkında bilgi veren Ayvacık ilçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Ekici, “Bu cihazla elimizdeki toprağın azot, fosfor, potasyum, katyon değişimi kapasitesi, organik madde, toprak sıcaklığı gibi toprak yapısıyla ilgili verilere ulaşabiliyoruz. Toprak analizi sonucunda yapılması gereken gübreleme tavsiyesini de üreticimize bildiriyoruz. Üreticimiz hangi ürün için ne kadar gübre ve ilaç atacağını da bu sayede öğrenmiş oluyor. Üretici böylelikle daha bilinçli, çevreye duyarlı, maksimum verim, ekonomik gübreleme ve kalite üzerine kurulu üretim gerçekleştirmiş oluyor" dedi.


Güncel 25.02.2023 10:35:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

2

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

3

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

4

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

5

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

6

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

7

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

8

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

9

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

10

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak