Babasıyla çektikleri videoyla duygulandıran Berna Toska, üniversitesine kavuştu

Babasıyla çektikleri videoyla duygulandıran Berna Toska, üniversitesine kavuştu

Babasıyla çektikleri videoyla duygulandıran Berna Toska, üniversitesine kavuştu

ANTALYA (AA) - Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonucunda üniversite kazandigini babasiyla ögrendigi anlari sosyal medya hesabindan paylasan ve videosu büyük ilgi gören Berna Toska, yerlestigi bölümü görmek için Akdeniz Üniversitesine geldi.

Sosyal medyada çok sayida yorum ve begeni toplayan videonun ardindan kazandigi üniversitenin bulundugu Antalya'ya, Sakarya'dan babasiyla gelen 18 yasindaki Toska, Akdeniz Üniversitesi Yerleskesi'ndeki Dis Hekimligi Fakültesini gezdi.

Berna Toska, AA muhabirine yaptigi açiklamada, paylastiklari videodan sonra olumlu dönüsler aldigini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi yönetiminin de kendisine dönüs yaptigini vurgulayan Toska, "Antalya'nin bize kucak açmasi bizim buraya gelme istegimizi daha da artirdi. Bir an önce gelmek istedim. Fakültemi çok begendim. Gerçekten çok mutluyum, üniversitenin güzel olduguna dair duyumlar aliyordum. Gelip bizzat burada kampüsü ve sehri görmek daha çok mutlu etti beni. Burayi çok sevdim, çok mutlu olacagimi düsünüyorum." diye konustu.

Sosyal medyadaki paylasimlarin ve olusan ilginin üniversiteye baslayisinin hikayesi haline geldigini anlatan Toska, Akdeniz Üniversitesinde olmaktan gurur duydugunu ifade etti.

Toska, böyle bir videonun ortaya çikacagini tahmin etmedigini ancak insanlarla sevincini paylasmanin özel bir his oldugunu, mutlulugun paylastikça çogaldigini dile getirdi.

- "Tüm çocuklarimizi okutalim"

Kizinin mutluluguna sahit olan baba Adem Toska ise üniversite yerleskesine girdigi anda onurlandigini ve kiziyla bir kez daha gurur duydugunu söyledi.

Kiz erkek ayrimi yapmadan tüm çocuklarin okutulmasi, onlara sahip çikilmasi gerektigini vurgulayan Toska, "Aslinda insanlar bize hep üniversitenin açilacagi zaman gelmemizi tavsiye etti ama biz bekleyemedik. Üniversiteyi görmek istedik. Buradan babalara seslenmek istiyorum, lütfen kizlarimiza sahip çikalim, onlar bizim gelecegimiz." ifadelerini kullandi.




Yurt Dünya 2.09.2020 18:42:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da evde çıkan yangında hasar oluştu

2

Mersin'de köprü altında sıkışan otobüs, vinç yardımıyla çıkartıldı

3

Antalya'da dolu yağışı tarım ürünlerine zarar verdi

4

Silifke'de "Kültürün İzinde Mersin" etkinliği düzenlendi

5

Hatay'da 14 düzensiz göçmen yakalandı

6

Hatay'da sahte içki ve ham maddesi ele geçirildi

7

Muhittin Böcek Akdeniz Belediyeler Birliği başkanlığına seçildi

8

Mersin'de kontrolden çıkan otomobil bariyere saplandı

9

Reyhanlı'da tarlada çıkan yangın söndürüldü

10

Adana'da tır şoförü damada meslektaş ağabeyleri araç lastiği hediye etti