Bağışlanan organlarıyla 3 hastaya umut oldu

Bağışlanan organlarıyla 3 hastaya umut oldu

Bağışlanan organlarıyla 3 hastaya umut oldu

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Işıl Örüm’ün ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı. Örüm’ün korneaları ve karaciğeri 3 hastaya nakledilmek üzere Bursa’ya gönderildi.
Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesine hipertansiyon şikayetiyle başvuran Işıl Örüm (52), ani kalp durması nedeniyle yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Yaklaşık bir hafta boyunca yaşam mücadelesi veren Işıl Örüm’ün ailesi, beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından organ bağışı kararı aldı. Işıl Örüm’ün karaciğer ve korneaları, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden gelen organ nakil ekiplerince gerçekleştirilen operasyonla alınarak, Bursa’daki hastalara nakledilmek üzere yola çıktı.
Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hülya Başer, “Hastamız 21 Ağustos tarihinde yüksek tansiyon şikayetiyle hastanemize başvurmuş, ani kalp durması nedeniyle yoğun bakıma alınmıştır. 27 Ağustos’ta beyin ölümü gerçekleşen hasta için yakınlarıyla organ bağışı konusunda görüşülmüş, onayın ardından organ nakli için işlemler başlatılmıştır. Uludağ Tıp Fakültesinden gelen ekip ile karaciğer ve korneaları 3 hastaya umut olacaktır. Ailesine başsağlığı, hastamıza Allah’tan rahmet diliyor, umut olacak hastalarımıza da acil şifalar diliyoruz. Organ bağışı konusunda halkımızdan da destek bekliyoruz. Halkımızın bu konuya duyarlı olması bizleri de sevindirecektir, şifa bekleyen hastalarımıza da umut olacaktır” dedi.


Güncel 29.08.2022 11:31:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

2

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

3

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

4

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

5

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

6

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

7

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

8

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak

9

Mersin Valisi Toros, 11 aylık asayiş verilerini değerlendirdi:

10

Mersin'in Akdeniz ilçesinde alışveriş merkezleri denetlendi