Bahreyn’in ilk İsrail Büyükelçisi Tel Aviv’e geldi

Bahreyn’in ilk İsrail Büyükelçisi Tel Aviv’e geldi

Bahreyn’in ilk İsrail Büyükelçisi Tel Aviv’e geldi

İlişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasının ardından Bahreyn’in ilk İsrail Büyükelçisi olarak göreve başlayacak olan Khaled Youssef Al-Jalahma, başkent Tel Aviv’e geldi.

İsrail ve Bahreyn arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasının ardından Bahreyn’in ilk İsrail Büyükelçisi olarak göreve başlayacak olan Khaled Youssef Al-Jalahma, başkent Tel Aviv’e geldi. İsrail Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi Başkanı Gail Haskell tarafından karşılanan Al-Jalahma, Mısır, Ürdün ve BAE büyükelçilerinin ardından Tel Aviv’deki dördüncü Arap büyükelçi oldu.

Al-Jalahma daha önce yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün Bahreyn Krallığı’nın İsrail’deki ilk büyükelçisi olarak görevime başlamak için Tel Aviv’e geleceğimi duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Kral Hamad bin Isa Al Khalifa’nın tüm ülkelerle barış içinde bir arada yaşama vizyonunun gerçekleşmesinin bir parçası olmaktan onur duyuyorum" demişti.

Bahreyn, geçtiğimiz mart ayında Al-Jalahma’nın Tel Aviv’e ilk büyükelçisi olarak atandığını duyurmuştu. Bahreyn ile İsrail arasında 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray’da düzenlenen resmi törenle "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşma imzalanmıştı.


Güncel 31.08.2021 19:40:14 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Hatay'da konuştu:

2

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı

3

Osmaniye merkezli 3 ilde telefon dolandırıcılığı operasyonu: 10 tutuklama

4

Hatay'da öksüz ve yetim çocuklar trafik denetimine katıldı

5

Adana'da metruk inşaatın ikinci katından düşen kişi hayatını kaybetti

6

Kahramanmaraş'ta apartmanda yaşanan doğal gaz patlamasında 1 kişi yaralandı

7

Adana'da Yeşilay Haftası'na yönelik koordinasyon toplantısı düzenlendi

8

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

9

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı