Bakan Akar, Arsuz’da depremzedelerin taleplerini dinledi

Bakan Akar, Arsuz’da depremzedelerin taleplerini dinledi

Bakan Akar, Arsuz’da depremzedelerin taleplerini dinledi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar depremin vurduğu Hatay’ın Arsuz ilçesinde depremin yaralarının sarılmasına yönelik devam eden çalışmaları inceledi.
Akar beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise saat 7,6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu iller arasında yer alan Hatay’daki faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Antakya’da incelemelerde bulunan Akar, Arsuz ilçesine geçerek depremin yaralarının sarılmasına yönelik devam eden çalışmaları inceledi.
İlk olarak AFAD Koordinasyon Merkezi’ne geçen Akar, çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Buradan beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile Ayla-Naci Uyar Okulunun bahçesinde kurulan çadır kente giden Akar depremzede vatandaşlarla bir araya geldi, onların taleplerini dinledi, çocuklarla yakından ilgilendi.
Çadır kentteki sosyal markette de incelemelerde bulunan Akar, daha sonra depremzedelerin kullanımına açılan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Gülcihan ve Uluçınar Özel Eğitim Merkezlerine geçti.
Burada vatandaşlarla bir araya gelen Akar’a depremzedeler, askeri kampların kendilerine açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. “Çok teşekkür ediyoruz, bize her şeyi unutturdunuz. Allah sizleri var etsin, Allah devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullanan vatandaşlara Bakan Akar, “Devlet millet el ele, omuz omuza hep beraber bu yaraları hep beraber saracağız. Devlet, millet olarak bir ve beraberiz” dedi.


Yurt Dünya 11.03.2023 14:31:44 0

İlginizi Çekebilir

1

15.Uluslararası Alanya Yeni Yıl Pazarı sona erdi

2

Osmaniye'de otomobille hafif ticari araç çarpıştı, 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

61. Ulusal Nöroloji Kongresi, Antalya'da başladı

4

Osmaniyeli genç avukatlar kaza kurbanı: 3 ölü, 2 yaralı

5

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

6

Jandarma Uzman Çavuş Nurettin Yaşar şehadetinin 1. yılında Adana'da anıldı

7

7. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

8

Bölgesel Amatör Lig

9

Serik'te 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

10

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi