Bakan Akar, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü

Bakan Akar, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü

Bakan Akar, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani’nin görüşmesinde, Türkiye ile IKBY arasındaki ikili ilişkiler ile bölgede huzur, barış ve istikrarın sağlanması için işbirliğinin geliştirilmesi konuları ele alındı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte resmi ziyarette bulunduğu Irak’ta temaslarına devam ediyor. Bakan Akar, Bağdat temaslarının ardından Erbil ziyaretlerine başladı. Bakan Akar, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) temasları kapsamında bu sabah Erbil’de IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü.
IKBY Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Barzani’nin, Akar’ı Erbil’de kabul ettiği belirtildi. Görüşmede, Bağdat ve Erbil arasında imzalanan Sincar Anlaşması’nın uygulanmasının vurgulandığı bildirildi. Irak ve bölgedeki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Türkiye ile IKBY arasındaki ikili ilişkiler ve bölgede huzur, barış ve istikrarın sağlanması için işbirliğinin geliştirilmesi vurgulandı.
Bağdat ile Erbil arasındaki Sincar Anlaşması’nın uygulanması gerektiğinin altını çizen Akar ile Barzani, silahlı gruplar ve milislerin kentten çıkarılması ve göçmenlerin evlerine geri gönderilmesi gerektiğini vurguladı.


Güncel 19.01.2021 17:28:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Rönesans Holding iştiraki Ballast Nedam, Hollanda'da 933 konutun satışını gerçekleştirdi

2

Koleksiyon Mobilya'dan 2025 yılında 80 milyon lira net kar

3

Osmaniye’de rezerv alanlarındaki konut ve işyeri çalışmaları sürüyor

4

Osmaniye’de tamamlanan 10 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

5

Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı tutuklandı

6

Antalyaspor'da Trabzonspor maçı hesapları

7

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 10 köy evi depremzedelere teslim edildi

8

Antakya'da 1909 uyuşturucu hap ele geçirildi

9

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan kurtarıldıktan sonra protezle ayağa kalkan Tuğba yeşil sahada moral buldu