Bakan Ersoy: “Dünyadan birçok ziyaretçiyi bölgemize çeker hale geleceğiz’’

Bakan Ersoy: “Dünyadan birçok ziyaretçiyi bölgemize çeker hale geleceğiz’’

Bakan Ersoy: “Dünyadan birçok ziyaretçiyi bölgemize çeker hale geleceğiz’’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin bu sene ilki gerçekleşiyor. Artık her sonbaharda ve ilkbaharda gerçekleşecek. Şu anda bu 17 günlük süreçte 1000’den fazla sanatçının katılımıyla 64 ayrı noktada yüzlerce etkinlik gerçekleştiriliyor. İlkbaharda çok daha büyük festival yapacağız. Dünyadan birçok ziyaretçiyi bölgemize çeker hale geleceğiz’’ dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Kültür Festivali kapsamında Galataport’ta düzenlenen sergi açılışlarına katıldı. Açılışı yapılan Monet & Friends isimli sergide 19’uncu yüzyılın Paris’i ünlü ressamların dijital eserleriyle aktarılıyor. Bir diğer sergide ise ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in arşivinden fotoğraflar yer alıyor.
’’Dünyadan birçok ziyaretçiyi bölgemize çeker hale geleceğiz’’
Sergilerin açılışının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, ‘’Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin bu sene ilki gerçekleşiyor. Artık her sonbaharda ve ilkbaharda gerçekleşecek. Şu anda bu 17 günlük süreçte 1000’den fazla sanatçının katılımıyla 64 ayrı noktada yüzlerce etkinlik gerçekleştiriliyor. İlkbaharda çok daha büyük festival yapacağız. Dünyadan birçok ziyaretçiyi bölgemize çeker hale geleceğiz. İnşallah Türkiye olarak kültür ve sanat konusunda çok iyi marka olacağız. Bu seneki anlamı çok daha büyük. Uzun süren bir pandemi döneminden sonra dünyaya da bir mesaj vermek istedik. Pandemide en çok etkilenen kurumlar, kültür ve sanat etkinlikleri oldu. Artık burada da normalleşmenin başladığını Beyoğlu’ndan Türkiye’den dünyaya böyle bir mesaj verme fırsatını da yakaladık. İnşallah en kısa zamanda uluslararası bir marka haline getirmiş olacağız’’ dedi.
Sergileri ziyaret eden Bakan Ersoy sergilerle ilgili olarak ise ‘’Monet & Friends sergisi uluslararası bir sergi. Bunun gibi birkaç uluslararası etkinlik daha var bu festival sırasında. Yarın akşam da Londra Filarmoni Orkestrası, AKM’de çalacak. Yine birkaç gün sonra cazın efsane ismi Chris Botti AKM’de sahne alacak. Bu tarz etkinliklerle festivalimizi her geçen sene daha da arttırarak uluslararası bir marka haline getireceğiz. İnşallah başta Beyoğlu’nun, İstanbul’un sonrasında da Türkiye’nin ve dünyanın en marka festivallerinden biri yapacağız’’ diye konuştu.
Bakan Ersoy, ‘’Monet&Friends Dijital Sergisi 1860 ile 1890 yılları arasında dönemin en önemli ressamlarının eserlerinin dijital olarak sunulduğu bir çalışma, 15 sanatçının eserlerini kapsıyor’’ ifadelerini kullandı.
Bakan Ersoy’un eşi ile birlikte ziyaret ettiği Galataport’ta ki sergi açılışlarına, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da katıldı.


Güncel 30.10.2021 21:22:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde konuştu:

2

Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar yeniden görevine seçildi

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan 117 saat sonra kurtarılan Zeliha, öğretmenlik hayaline protez bacakla ilerliyor

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde hasar gören Kahramanmaraş'taki altyapı sil baştan yapılıyor

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Sağlıkçı olarak geldiği deprem bölgesine 21 kütüphane, 135 bin kitap kazandırdı

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremden sonra inşa edilen hastanede 2 yılda 73 bin ameliyat gerçekleştirildi

7

Türk savunma sanayisi 2026 yılında da hız kesmeyecek

8

Adana'da bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı

9

Hatay'da istinat duvarının çökmesi 6 araçta hasara yol açtı

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş'ta anahtar teslim töreninde konuştu: